Το bitcoin διαπραγματεύεται μέσα σε δύο ανοδικά παράλληλα κανάλια, το ένα βραχυπρόθεσμο και το άλλο μακροπρόθεσμο, αντιμετωπίζοντας μια μικρότερη αντίσταση στα 38.200 δολάρια και μία μεγαλύτερη στα 40.800 δολάρια και ενώ σταδιακά οι τεχνικοί δείκτες γίνονται ανοδικοί.


Το bitcoin (BTC) κινήθηκε ανοδικά μετά την καταγραφή του χαμηλού των 33.000 δολαρίων στις 24 Ιανουαρίου και πλέον βρίσκεται κοντά στην πρώτη σημαντική περιοχή οριζόντιας αντίστασης σύμφωνα με την ανάλυση επιπέδων Fib (επίπεδα Fibonacci).

Το bitcoin διαπραγματεύεται σε ένα ανοδικό παράλληλο κανάλι από τον Απρίλιο του 2021. Στις 24 Ιανουαρίου 2022, έφτασε στο χαμηλό των 32.917 δολαρίων και ανέκαμψε. Η κίνηση αυτή επιβεβαίωσε το επίπεδο στήριξης του καναλιού και έκτοτε το BTC έχει σημειώσει άνοδο κατά 13%.

Το κύριο επίπεδο αντίστασης βρίσκεται στα 40.800 δολάρια. Αυτό είναι το επίπεδο που λειτουργούσε ως στήριξη μέχρι τη διάσπασή του από την πτώση στις 21 Ιανουαρίου. Επομένως, το επίπεδο αυτό αναμένεται πλέον να λειτουργήσει ως αντίσταση.

Το roller coaster του BTC

Σύμφωνα με το δίωρο διάγραμμα ανάλυσης το BTC πλησιάζει την αντίσταση στα 38.200 δολάρια. Αυτό είναι ταυτόχρονα το επίπεδο αντίστασης με την αναλογία 0,5 των επιπέδων Fib και ένα οριζόντιο επίπεδο αντίστασης. Η διάσπαση του επιπέδου αυτού θα είναι καθοριστική για τη δημιουργία μιας ανοδικής τάσης.

 

 

Ανοδικά είναι τα σημάδια και των τεχνικών δεικτών. Ο δείκτης RSI (δείκτης σχετικής ισχύος), που μετρά το momentum, βρίσκεται πάνω από το 50 (πράσινο τριγωνάκι), υποδηλώνοντας ότι η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική. Ομοίως, ο δείκτης MACD (δείκτης σύγκλισης - απόκλισης κινητών μέσων όρων) είναι σχεδόν θετικός.

Ωστόσο, μένει να φανεί εάν αυτή η κίνηση πάνω από το 50 (κόκκινος κύκλος) θα αποδειχθεί ως μια βραχυπρόθεσμη απόκλιση, όπως έγινε στις 20 Ιανουαρίου.

Την επιβεβαίωση ότι η πρόσφατη άνοδος δεν είναι απλώς ένα ξέσπασμα θα δώσει ενδεχόμενη διάσπαση του επιπέδου των 38.200 δολαρίων.

Βραχυπρόθεσμη κίνηση

Το διάγραμμα των 15 λεπτών δείχνει ότι το BTC προσπαθεί να κινηθεί πάνω από το επίπεδο των 37.400 δολαρίων, το οποίο απέτυχε να διασπάσει δύο φορές (κόκκινα εικονίδια).

Ωστόσο, διαπραγματεύεται σε ένα ανοδικό παράλληλο κανάλι, το οποίο συνήθως αποτελεί μοτίβο διόρθωσης. Το γεγονός ότι η κίνηση καταγράφει πολύ συχνές επικαλύψεις, ενισχύει περαιτέρω την πιθανότητα διόρθωσης.

Τα σημάδια αυτά υποδηλώνουν ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα από τα όρια του καναλιού, πριν τη συνέχιση της καθοδικής κίνησης.

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, το βασικό σενάριο που θέλει το bitcoin να έχει πιάσει «πάτο» παραμένει σε ισχύ.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.