Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, εξηγεί γιατί η αγορά κρυπτονομισμάτων σημειώνει πτώση

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Michael J. Saylor, συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy ανέφερε δύο λόγους εξηγώντας γιατί σημειώνεται πτώση στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Στις 11 Αυγούστου 2020, η MicroStrategy ανακοίνωσε την «αγορά 21.454 bitcoins έναντι 250 εκατ. δολαρίων» με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως «τακτικό αποθεματικό» της εταιρείας. Η MicroStrategy είναι εισηγμένη στον Nasdaq και είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κατοχή bitcoins στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο Saylor είχε δηλώσει τότε:

«Η απόφασή μας να επενδύσουμε στο bitcoin την τρέχουσα περίοδο υπαγορεύεται εν μέρει από μια σειρά μακροοικονομικών παραγόντων που επηρεάζουν το οικονομικό και επιχειρηματικό τοπίο και εκτιμούμε ότι δημιουργούν μακροπρόθεσμους κινδύνους για τα εταιρικά μας διαθέσιμα – κινδύνους, που θα πρέπει προληπτικά να αντιμετωπίσουμε».

Έκτοτε, η MicroStrategy συνέχισε να αγοράζει bitcoin και ο διευθύνων σύμβουλός της έχει εξελιχθεί σε έναν από τους γνωστούς υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος. Επί του παρόντος, η MicroStrategy κατέχει 124.391 bitcoins, που αποτιμώνται με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς σε περίπου 4,85 δισ. δολάρια.

Ο Saylor σε συνέντευξή του στο Bloomberg Studio 1.0, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

 

 

«Νομίζω ότι υπάρχει ισχυρή δυναμική εδώ. Αν κοιτάξετε ολόκληρο το οικοσύστημα κρυπτογράφησης, υπάρχει ρυθμιστική αβεβαιότητα, ιδιαίτερα για τα stablecoins και τα crypto tokens και για το κατά πόσο αυτά είναι ή όχι χρηματοοικονομικά προϊόντα. Και αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα».

«Υπάρχει μεγάλη μόχλευση. Υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που συναλλάσσονται με μόχλευση έως και 20 φορές. Και αυτές οι συναλλαγές αφορούν πολλά, πολλά tokens που είναι πολλαπλώς εγγυημένα. Μεταξύ αυτών και των συναλλαγών αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), η μόχλευση μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τις 20 φορές. Αυτή είναι η δεύτερη αιτία μεταβλητότητας».

Ο Saylor εκτιμά ότι οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς προσφέρουν μία εξαιρετική ευκαιρία εισόδου στην αγορά κρυπτογράφισης στους θεσμικούς επενδυτές που έχουν την περιέργεια για τον χώρο αλλά μέχρι τώρα απείχαν:

«Θεωρώ ότι εδραιώνεται σε αυτό το επίπεδο (σ.σ. τιμής). Και αυτό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία εισόδου για θεσμικούς επενδυτές. Μιλάω με άτομα υψηλού εισοδήματος, οικογενειακά γραφεία, στελέχη δημόσιων εταιρειών, ιδιοκτήτες εταιρειών οι οποίοι παρακολούθησαν το ράλι του bitcoin το 2021. Και είναι πολλοί εκείνοι που θα φοβόντουσαν ένα περιουσιακό στοιχείο εάν αυξάνονταν κατά 400% σε ένα χρόνο».

«Αλλά αν το εξετάσουν καλύτερα, βρίσκεται 40% κάτω από το ιστορικό υψηλό του και εδραιώνεται. Και πλέον το υιοθετούν αξιοσέβαστοι επενδυτές όπως ο Bill Miller. Το αποδέχονται οι ρυθμιστικές αρχές, οι γερουσιαστές και οι βουλευτές, οι δημόσιες εταιρείες και οι επενδυτές σε αυτές. Αναγνωρίζουν μια καλή ευκαιρία εισόδου».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.