Ο Mike Novogratz, διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, σε πρόσφατο μήνυμά του στο Twitter, προειδοποίησε για την επικράτηση πτωτικών τάσεων στα κρυπτονομίσματα και τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq Composite, υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνουν υπό πίεση όσο οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν.


«Τα 10ετή ομόλογα καταρρέουν. Όσο οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν τόσο θα πιέζονται ο Nasdaq και τα κρυπτονομίσματα. Το 2% μοιάζει λογικός στόχος για το 10ετές».

Το bitcoin τις τελευταίες μέρες σημειώνει μικρές μεταβολές στην περιοχή των 41.000 - 42.000 δολαρίων, ενώ σήμερα 20 Ιανουαρίου βρίσκεται στα 41.882 δολάρια ενισχυόμενο κατά 0,45%.

 

 

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα φαίνεται να «ακολουθεί» την πορεία των δεικτών της Wall Street, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες σημειώνουν απώλειες. Η συνεχιζόμενη διόρθωση στο χρηματιστήριο αποδίδεται στις πιέσεις των ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς τίτλου -ο οποίος και αποτελεί δείκτη για την ευρύτερη αγορά ομολόγων- να φτάνει σε υψηλό διετίας, στο 1,857%. Ο Novogratz εκτιμά το 2% ως λογικό στόχο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να συνεχιστούν οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Novogratz είχε προβλέψει ότι το bitcoin θα σημείωνε πτώση στις αρχές του 2022 εξαιτίας της αδυναμίας του χρηματιστηρίου.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει «τρομάξει» τις αγορές υιοθετώντας μία ολοένα και πιο επιθετική (hawkish) προσέγγιση. Ο τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον τέσσερις φορές φέτος για να αντιμετωπίσει τον επίμονο πληθωρισμό. Το ενδεχόμενο αυτό εκλαμβάνεται ως επιθετική στροφή στην πολιτική της που θα είχε ως πιθανό αποτέλεσμα τη διατήρηση του αδιεξόδου στις αγορές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, δήλωσε πρόσφατα ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια της έως και επτά φορές, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σημειώνεται ότι ο Novogratz έχει προβλέψει ότι το bitcoin θα υποχωρήσει στα 38.000 δολάρια και φέτος το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει απώλειες άνω του 9%, μετά από την άνοδο κατά 60% το 2021.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.