Η Block εισέρχεται στο χώρο της εξόρυξης την οποία χαρακτηρίζει ως μια μακροπρόθεσμη ανάγκη για ένα μέλλον πλήρως αποκεντρωμένο και χωρίς ελέγχους


Και επίσημα στον χώρο της εξόρυξης bitcoin εισέρχεται η Block (πρώην Square), η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών του Jack Dorsey.

Ο Dorsey είχε υπαινιχθεί την εξέλιξη αυτή το περασμένο φθινόπωρο, αναφέροντας ότι «εξετάζεται η δημιουργία ενός συστήματος εξόρυξης bitcoin που θα βασίζεται σε ανοιχτό κώδικα για ιδιώτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο». Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα δίνουν πλέον τα στελέχη της Block και οι δηλώσεις τους για αναζήτηση νέων στελεχών.

Σε μια σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, ο γενικός διευθυντής hardwarwe της εταιρείας, Tom Templeton, υπογράμμισε τον προσανατολισμό της εταιρείας στην αποκέντρωση.

 

 

«Θέλουμε να κατανείμουμε την εξόρυξη και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική από κάθε άποψη, από την αγορά, την εγκατάσταση, τη συντήρηση έως και την ίδια την εξόρυξη. Πιστεύουμε ότι η εξόρυξη υπερβαίνει τη δημιουργία νέων bitcoins. Η εξόρυξη για εμάς είναι μια μακροπρόθεσμη ανάγκη για ένα μέλλον πλήρως αποκεντρωμένο και χωρίς ελέγχους»

Λίγες μέρες πριν από τη δέσμευση του Dorsey, η Block είχε δημοσιεύσει αγγελία εργασίας αναζητώντας «έναν επικεφαλή ψηφιακού σχεδιασμού που θα συνεργάζεται στενά με τους άλλους σχεδιαστές για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εξόρυξης ASIC».

Ο Templeton επιβεβαίωσε τις προσλήψεις στην ομάδα hardwarwe της εταιρείας αναφέροντας τις ειδικότητες για κάποιες θέσεις εργασίας που είναι ακόμα ανοιχτές.

Παράλληλα ο Dorsey ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τη δημιουργία του Bitcoin Legal Defense Fund, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, με στόχο την παροχή νομικής στήριξης σε προγραμματιστές bitcoin που αντιμετωπίζουν αγωγές εξαιτίας της εργασίας τους. Χωρίς να αποτελεί έκπληξη ο Οργανισμός θα στηρίξει τους σχεδιαστές στην αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον τους εταιρεία συνδεόμενη με τον Craig Wright, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο "δημιουργός" του bitcoin (Satosi Nakamoto).

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.