Το 5% των πελατών της JPMorgan πιστεύει ότι η τιμή του bitcoin μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει φτάσει και θα έχει ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια, ενώ το 41% πιστεύει ότι η τιμή διαπραγμάτευσής του θα είναι περίπου στα 60.000 δολάρια.

Οι πελάτες της JPMorgan δεν αναμένουν το bitcoin στα 100.000 δολάρια φέτος

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ως προς την κεφαλαιοποίησή του δεν κατάφερε να φτάσει στο πολυσυζητημένο ορόσημο των 100.000 δολαρίων τον χρόνο που μας πέρασε παρά τις πολυάριθμες προβλέψεις "ειδικών" και "αναλυτών". Στην πραγματικότητα, το bitcoin τελείωσε το 2021 με μια κατρακύλα, η οποία συνεχίστηκε τις πρώτες ημέρες του 2022.

Παρ' όλα αυτά, κάποιοι αναλυτές και υποστηρικτές του ψηφιακού νομίσματος εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα η τιμή του μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Από την άλλη μεριά όμως, οι περισσότεροι πελάτες της αμερικανικής πολυεθνικής τράπεζας JPMorgan Chase & Co είναι δύσπιστοι απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο, όπως μας δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Bloomberg. Μόνο το 5% βλέπει το bitcoin να διαπραγματεύεται πάνω από τα 100.000 δολάρια πριν από το τέλος του 2022.

Ο Nikolaos Panigirtzoglou – σημαίνων στέλεχος της JPMorgan – λέει ότι δεν εκπλήσσεται από τις απαισιόδοξες προβλέψεις των πελατών του σχετικά με το μέλλον του BTC. Κατά την άποψή του, η "δίκαιη τιμή" του νομίσματος κυμαίνεται μεταξύ των 35.000 και των 73.000 δολαρίων και εξαρτάται από το τι υποθέτουν οι επενδυτές σχετικά με την αναλογία μεταβλητότητάς του έναντι του χρυσού.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η δημοφιλέστερη πρόβλεψη, με 41%, είναι ότι το bitcoin θα διαπραγματεύεται περίπου στα 60.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση της τρέχουσας τιμής του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου κατά περίπου 40% .

 

 

Ας δούμε και τις αντίθετες προβλέψεις

Σε αντίθεση με τους πελάτες της JPMorgan, ο Nayib Bukele –ο υπέρμαχος του bitcoin Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ– προέβλεψε τιμή 100.000 δολαρίων για το εμβληματικό κρυπτονόμισμα κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Προέβλεψε επίσης ότι τουλάχιστον δύο ακόμη κράτη θα ακολουθήσουν την πορεία της χώρας του και θα υιοθετήσουν το BTC ως νόμιμο χρήμα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της Nexo, προβλέπει και αυτός επίσης ότι το bitcoin θα φτάσει σε εξαψήφιο νούμερο. Σύμφωνα με αυτόν, μια τέτοια αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος θα τροφοδοτηθεί από την αυξανόμενη θεσμική υιοθέτηση και θα συμβεί μέχρι τα μέσα του 2022.

Επιπλέον, ο Trenchev είπε ότι το bitcoin είναι αντιστάθμιση πληθωρισμού ίση με εκείνη του χρυσού. Ο τρέχων ρυθμός πληθωρισμού στις περισσότερες χώρες εκτινάσσεται δραστικά, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένας άλλος λόγος για να αυξηθεί η αξία του bitcoin έναντι του δολαρίου.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.