Το εμβληματικό κρυπτονόμισμα συνεχίζει να διολισθαίνει προς το βασικό ψυχολογικό όριο των 40.000 δολαρίων.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο, το bitcoin, σημείωσε υποχώρηση για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2018, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα που δημιουργείται από τα νέα στελέχη του Covid-19, την πτώση της ισχύος κατακερματισμού λόγω της αποκοπής του Καζακστάν από το διαδίκτυο, τον πληθωρισμό αλλά κυρίως την επιθετική στροφή της Fed των ΗΠΑ.

Το απότομο sell-off, που αποδίδεται σε αυτούς τους παράγοντες, οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση το bitcoin, στα 40.800 δολάρια κάποια στιγμή, σημειώνοντας ημερήσια πτώση 2,3%. Το κρυπτονόμισμα ανέκαμψε και διαπραγματευόταν περίπου στα 41.664 δολάρια ανά νόμισμα, ακόμα σχεδόν 1% κάτω, στις 09:20 GMT.

 

 

Η έκταση των απωλειών του bitcoin είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε από την πτωτική περίοδο της 30ης Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2018. Τότε, το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε κατά 17%, με περαιτέρω απώλειες που τελικά έφτασαν στον πάτο του βαρελιού στα 3.200 δολάρια πριν βρουν στήριξη.

Η τελευταία πτώση έρχεται καθώς η όρεξη των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία έχει μειωθεί λόγω των σημάτων πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά συζητήσεις για το αν θα λάβει πιο επιθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Το bitcoin φέρεται να έχει επωφεληθεί τα τελευταία χρόνια από την εξαιρετικά χαλαρή, έκτακτη νομισματική πολιτική της Fed από τότε που ο κορωνοϊός έπληξε την οικονομία, η αναστροφή της οποίας θεωρείται νέο πρόβλημα για το bitcoin.

Ίδωμεν...

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.