Το bitcoin υποχωρεί σε χαμηλό 4 μηνών καθώς η διακοπή λειτουργίας του διαδικτύου στο Καζακστάν εμποδίζει την εξόρυξη

Κάτω από τα 42.000 δολάρια έπεσε το bitcoin, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021 και ενώ η αγορά παραμένει στο κόκκινο.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σημείωσε απώλειες κατά 2,92% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας έως και τα 41.733 δολάρια. Πλέον, διαπραγματεύεται στα 42.510 δολάρια περιορίζοντας την πτώση του στο 1,67%.

Η τρέχουσα πτώση του κρυπτονομίσματος μεταφράζεται σε απώλειες της τάξης του 39,5% από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων που είχε καταγράψει τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Οι κινήσεις του κρυπτονομίσματος αποδίδονται σε δύο, κυρίως, γεγονότα: την κατάσταση στο Καζακστάν και τον σχεδιασμό της Fed. Στο Καζακστάν το υψηλό ενεργειακό κόστος οδήγησε σε κύμα διαμαρτυριών και σοβαρών επεισοδίων ενώ η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε τη διακοπή λειτουργίας του Διαδικτύου σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τις ταραχές. Ως αποτέλεσμα οι miners BTC της χώρας σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους. Ο ρυθμός κατακερματισμού (hashrate) στην εξόρυξη bitcoin βρίσκεται στα 177.88 EH/s σύμφωνα με πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων Coinwarz υποχωρώντας σχεδόν 20% από το υψηλό των 229 EH/s που κατέγραψε την 1η Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι το Καζακστάν έχει εξελιχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο κόμβο εξόρυξης BTC μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφότου σημειώθηκε η μαζική έξοδο των miners από την Κίνα, τον Μάιο του 2021.

 

 

Η πτώση της τιμής του bitcoin αποδίδεται επίσης στα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο καθώς μεγαλώνει η δυσφορία από την αυξανόμενη πίεση του πληθωρισμού.

Η τιμή του bitcoin, ως το ασφαλές asset έναντι του υψηλού πληθωρισμού, έπεσε κάτω από τα 44.000 δολάρια αμέσως μετά την ανακοίνωση της Fed και η τιμή συνεχίζει να υποχωρεί.

Η πτώση του bitcoin έχει επιφέρει μείωση και στην συνολική κεφαλαιοποίηση της αγορά κρυπτογράφησης οδηγώντας την κάτω από το ορόσημο των 2 τρισ. δολάρια και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CoinMarketCap, στα 1,96 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, Michael van de Poppe, για να ανακτήσει το ανοδικό του momentum, το bitcoin θα πρέπει επανέλθει στο επίπεδο των 46.000 δολαρίων. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter:

«Μπορεί να είναι ένα σενάριο για αντιστροφή τάσης στο bitcoin. Σε αυτήν την περίπτωση, φαίνεται να δημιουργείται μια ανοδική (bullish) απόκλιση (ένα άλλο σενάριο είναι η γρήγορη ανάκαμψη άνω των 46.000 δολαρίων, αυτό θα ήταν επίσης ένα σημάδι)».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.