Σχεδόν 900 εκατ. δολάρια έδωσε η Marathon Digital Holdings για την αγορά 78.000 μηχανών εξόρυξης Antminer S-19 XP νεότερης γενιάς.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων –η Marathon Digital Holdings– αγόρασε 78.000 μηχανές εξόρυξης Antminer S-19 XP από τον κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία Bitmain. Η αγορά του νέου εξοπλισμού εξόρυξης κόστισε στην εταιρεία σχεδόν 900 εκατ. δολάρια.

Η Marathon «ανεβάζει ταχύτητα» στην εξόρυξη

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που υπέβαλε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η Marathon Digital Holdings (σύμβολο NASDAQ: MARA) θα παραλάβει τον εξοπλισμό το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η Bitmain θα της παραδίδει 13.000 μονάδες εξόρυξης τον μήνα αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Οι μονάδες εξόρυξης είναι Antminer S-19 XP Miners νεότερης γενιάς και η Marathon συμφώνησε στην τιμή των 879,06 εκατ. δολαρίων για την αγορά τους.

Όταν είχε γίνει γνωστή η συμφωνία η μετοχή της MARA σημείωσε άλμα κατά 10% σε μία μόνο συνεδρίαση, ενώ δύο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου έγινε γνωστό και το τίμημα της συμφωνίας.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να αυξήσει τις μηχανές εξόρυξης που κατέχει σε σχεδόν 200.000 οι οποίες και θα παράγουν ~23,3 EH/s μέχρι τις αρχές του 2023. Ο στόχος αυτός μεταφράζεται σε αύξηση της παραγωγής της κατά 600% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Τον Νοέμβριο του 2021, η Marathon Digital είχε ανακοινώσει την έκδοση ομολόγων ύψους 500 εκατ. Δολαρίων για την αγορά μηχανών εξόρυξης και BTC.

Η Marathon Digital δεν είναι η πρώτη εισηγμένη εταιρεία που εκδίδει ομόλογα για να αγοράσει bitcoin. Έχει προηγηθεί η MicroStrategy -μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον δείκτη NASDAQ- η οποία, με διάφορες εκδόσεις συγκέντρωσε πάνω από 1 δισ. δολάρια για να αγοράσει BTC.

 

 

Και η Stronghold Digital αγόρασε μηχανήματα εξόρυξης

Τον Δεκέμβριο του 2021 και η Stronghold Digital Mining ανακοίνωσε την αγορά 9.080 μηχανών εξόρυξης από τις Bitmain και MicroBT. Με την αγορά αυτή η Stronghold Digital Mining θα αυξήσει την εξορυκτική της ισχύ κατά περίπου 826 petahashes ανά δευτερόλεπτο (PH/s).

Ο νέος εξοπλισμός θα παραδοθεί στην Stronghold Digital έως το πρώτο τρίμηνο του 2022, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να αποκτήσει σύντομα επιπλέον 54.000 συστήματα εξόρυξης (rigs) με συνολικό ρυθμό κατακερματισμού (hashrate) 5,2 exahashes ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, η Stronghold Digital, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της στρατηγικής, έχει συνάψει συμφωνία χρηματοδότησης εξοπλισμού με την New York Digital Investment Group (NYDIG) για περίπου 54 εκατ. δολάρια. Η αγορά των 12.000 S19j Pro Antminers από την Bitmain έχει χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για την χρηματοδότηση και η Stronghold έχει επιβεβαιώσει την λήψη προκαταβολής ύψους 18,6 εκατ. δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.