Τη Δευτέρα η τιμή του bitcoin ανέβηκε στα 52.000 δολάρια για να υποχωρήσει την επόμενη μέρα κατά 4.000 δολάρια. Η απότομη κίνηση του κρυπτονομίσματος είναι ένδειξη ότι το BTC εισέρχεται σε μεγαλύτερη διόρθωση ή ποια είναι η επόμενη στήριξη;
Τεχνική ανάλυση
Την περασμένη εβδομάδα η τιμή του bitcoin ξεπέρασε τη μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση σε ένα χρονικό πλαίσιο 4 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της πτώσης, η τιμή του αυξήθηκε και πάλι φτάνοντας τη Δευτέρα την αντίσταση των 52 χιλιάδων δολαρίων.
Ωστόσο, το momentum (δυναμική) της αγοράς δεν ήταν αρκετό για να συνεχιστεί το ράλι (χαμηλός όγκος), και οι αρκούδες (bears -αμυντική τάση) επικράτησαν στη μάχη. Προς το παρόν, το BTC βρίσκεται στη ζώνη στατικής στήριξης - όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.
Εάν το BTC χάσει την πρώτη ζώνη στήριξης, η περιοχή των $45k-46k θα είναι η επόμενη κρίσιμη ζώνη στήριξης. Επιπλέον, εξετάζοντας τον δείκτη RSI (Relative Strength Index ), μπορούμε να δούμε ότι το χαμηλότερο εύρος της ζώνης Bollinger πλησιάζει στην περιοχή υπερπώλησης. Ως εκ τούτου, είναι πιθανή μια θετική διόρθωση κάποια στιγμή.
Ημερήσια ανάλυση
Αποτυπώνοντας τις κινήσεις του bitcoin ο δείκτης Ichimoku Cloud (ο σύνθετος δείκτης για επίπεδα στήριξης και αντίστασης καθώς και για τη δυναμική και τις τάσεις διόρθωσης) υποδηλώνει ότι το κρυπτονόμισμα έχει χάσει τη στήριξη του Tenkan-Sen (διάμεσος της υψηλότερης και χαμηλότερης τιμής των τελευταίων 9 περιόδων).
Με βάση τη συμπεριφορά της τιμής στο παρελθόν, το bitcoin θα πρέπει να ξεπεράσει ανοδικά τον δείκτη Ichimoku Cloud προκειμένου να ανακτήσει το ανοδικό του momentum. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, οι πράσινες ζώνες μπορεί να λειτουργήσουν ως ισχυρές ζώνες στήριξης στο ημερήσιο χρονικό πλαίσιο.
Ανάλυση Onchain
Την τρέχουσα περίοδο, το 26% της προσφοράς του κρυπτονομίσματος καταγράφει απώλειες. Κατά το παρελθόν όταν το 32% της προσφοράς κατέγραφε απώλειες η τιμή του bitcoin βρίσκονταν στα 29.000 δολάρια (τον Ιούλιο).
Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το επίπεδο των 40.000 - 42.000 δολαρίων να επανεξεταστεί και πιθανότατα να μεταβληθεί στο κατώτατο σημείο στήριξης μεσοπρόθεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλότερο σημείο στήριξης καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια του κραχ που προκάλεσε ο COVID, όταν σχεδόν το 60% της προσφοράς του bitcoin σημείωνε απώλειες.
Η παραπάνω ανάλυση συντάχθηκε από τους @GrizzlyBTClover, @N__E__D__A, and @CryptoVizArt για το CryptoPotato.