Κάτω από τη βασική αντίσταση των 51.000 δολαρίων διαπραγματεύονταν το bitcoin (BTC) την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι το επενδυτικό κλίμα της αγοράς ενισχύονταν ενόψει της εορταστικής περιόδου για να καταφέρει τελικά να τη διασπάσει χθες, Δευτέρα.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο κατά 3% φτάνοντας στα 51.088 δολάρια, για να υποχωρήσει και πάλι στη συνέχεια κάτω από τα 50.000 δολάρια.

Μετά από ένα πρώτο τρίμηνο πυκνό σε γεγονότα, η αγορά των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 δύο μεγάλες διορθώσεις άνω του 50%. Η ανοδική (bullish) τάση επέστρεψε τον Οκτώβριο, καθώς το BTC και κάποια altcoin κατέγραψαν ιστορικά υψηλά, αλλά τόσο τον Νοέμβριο όσο και τον Δεκέμβριο η τάση άλλαξε σε πτωτική (bearish).

Καθώς τελειώνει η χρονιά, το BTC προσπαθεί να ανακτήσει το ανοδικό του momentum, επαναλαμβάνοντας την έναρξη της περσινής ανοδικής περιόδου. Οι συνθήκες παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες, καθώς η νέα μετάλλαξη Οmicron, μαζί με τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, θα μπορούσαν και πάλι να καταστήσουν το bitcoin το προτιμητέο καταφύγιο.

 

 

Θα ακολουθήσει υπερκύκλος ή πτώση σαν του 2017;

Κατά την τελευταία περίοδο ανόδου (bull) τον Δεκέμβριο του 2017, το bitcoin σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό κοντά στα 20.000 δολάρια. Ακολούθησαν τα altcoins, το πρώτο τρίμηνο του 2018 και στη συνέχεια η αγορά κρυπτονομισμάτων εισήλθε σε μια τετραετή πτωτική (bearish) φάση.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν αλλάξει πολλά, καθώς το BTC έχει πλέον εξελιχθεί σε μια παράλληλη αγορά χρηματοοικονομικών επενδύσεων από «εφήμερη μόδα» και «φούσκα» το 2017. Οι θεσμικοί επενδυτές που παρακολουθούσαν ως θεατές την πορεία του bitcoin όχι μόνο το υιοθέτησαν αλλά έσπευσαν να τοποθετηθούν στα ETFs σε κρυπτονομίσματα (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) που έχουν εγκριθεί από αρκετές χώρες των G-20.

Παρότι η πρόβλεψη για την άνοδο του BTC στα τιμή 100.000 δολάρια θεωρήθηκε υπερβολική από αρκετούς στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, κάποιοι εκτιμούν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη και οι αγορές έχουν ισχυροποιηθεί αρκετά ώστε να στηρίξουν μια ανοδική τάση μέχρι το 2022 και ενδεχομένως η χθεσινή διάσπαση της αντίστασης των 51.000 δολαρίων να αποδειχθεί μια πρώτη δοκιμή αυτής της πορείας.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.