Ο Jihan Wu, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του γίγαντα εξόρυξης Bitmain, δήλωσε στο Forbes ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να φτάσει τα «δεκάδες τρισεκατομμύρια».

Μετά τα εντυπωσιακά κέρδη που είχε καταγράψει μέσα στον χρόνο, τον Νοέμβριο, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων κατέρριψε το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων. Πλέον, μετά τη διόρθωση της αγοράς βρίσκεται στα 2,2 δισ. δολάρια, με το bitcoin να αντιπροσωπεύει λίγο παραπάνω από το 40% αυτού του ποσού.

Σημειώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, εκτίμησε πρόσφατα ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 600.000 δολάρια.

Ο Wu ίδρυσε τη start up για κρυπτονομίσματα, Matrixport, το 2019, μετά την αποτυχία της πολυαναμενόμενης αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Bitmain.

Στις αρχές του χρόνου ο Wu παραιτήθηκε από την Bitmain (μετά από διαφωνίες με τον έτερο συνιδρυτή της Micree Zhan) και από τον διακανονισμό που ακολούθησε ανέλαβε τον έλεγχο της Bitdeer, εταιρείας υπηρεσιών εξόρυξης στο cloud.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Bitmain τα πάει "καλά" οικονομικά:

"Τον Αύγουστο, μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. δολαρίων, η Matrixport έγινε «μονόκερος» στο χώρο των κρυπτονομισμάτων φτάνοντας σε αποτίμηση το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων".

 

 

Καινοτομία που κόβει την ανάσα

Η κυρίαρχη κριτική που δέχεται ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι ο χαρακτηρισμός της ως παιχνίδι κερδοσκοπίας, αλλά ο Wu δηλώνει βέβαιος ότι η τεχνολογία ττων κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά υποσχόμενη και με μεγάλες προοπτικές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λευκή βίβλος του Satoshi Nakamoto για το bitcoin άνοιξε «έναν νέο κόσμο» δυνατοτήτων.

Επιπλέον, ο Wu έκανε λόγο για ανάπτυξη «που κόβει την ανάσα», αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων δύο χρόνων στην αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική βιομηχανία.

Ο δισεκατομμυριούχος του κρυπτο-χώρου προβλέπει ότι τα κρυπτονομίσματα θα υιοθετηθούν τελικά από τους θεσμικούς οργανισμούς του χρηματοπιστωτικού τομέα και τις ρυθμιστικές αρχές:

"Τελικά, οι θεσμικοί οργανισμοί και οι ρυθμιστικές αρχές θα αγκαλιάσουν την τεχνολογία blockchain".

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.