Τα ETFs και τα άλλα επενδυτικά σχήματα σε bitcoin αναπληρώνουν την πτώση στα αποθέματα των ανταλλακτηρίων και καταρρίπτουν το σενάριο για σοκ προσφοράς στο κρυπτονόμισμα εξαιτίας αυτής

Η πτωτική τάση που καταγράφεται στα αποθέματα των ανταλλακτηρίων bitcoin αναπληρώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αύξηση που σημειώνεται σε άλλα επενδυτικά σχήματα του κρυπτονομίσματος όπως τα ETFs (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια σε bitcoin) και τα WBTC (Wrapped bitcoin- το token που αντιπροσωπεύει το BTC στην Ethereum blockchain).

Όπως αναφέρεται στην τελευταία έκθεση της Arcane Research, τα αποθέματα των ανταλλακτηρίων BTC παρουσίασαν σημαντική μείωση φέτος, η οποία όμως έχει αντισταθμιστεί από την ανάπτυξη που έχει καταγραφεί στα νεότερα επενδυτικά σχήματα όπως τα ETFs.

Το «απόθεμα όλων των συναλλαγών» είναι ένας δείκτης του BTC που μετρά το σύνολο των κερμάτων που είναι αποθηκευμένα τη δεδομένη στιγμή στα πορτοφόλια όλων των ανταλλακτηρίων.

Συνήθως, το απόθεμα στα ανταλλακτήρια θεωρείται ως η διαθέσιμη ποσότητα του νομίσματος για συναλλαγές. Έτσι, όταν η τιμή του δείκτη σημειώνει άνοδο αυτό εκλαμβάνεται ως πτωτική ένδειξη για την τιμή του νομίσματος. Αντίθετα, η μείωση του δείκτη μπορεί να υποδηλώνει ανοδική τάση για την τιμή του νομίσματος.

Η τάση για το απόθεμα όλων των συναλλαγών είναι πτωτική εδώ και έξι μήνες και για αυτό ακριβώς τον λόγο πολλοί traders προβλέπουν άνοδο (bullish) της τιμής του bitcoin μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, η πτωτική τάση στο απόθεμα όλων των συναλλαγών έχει δημιουργήσει σενάρια για επερχόμενο σοκ της προσφοράς στο κρυπτονόμισμα, τα οποία η έκθεση καταρρίπτει εξετάζοντας το πώς αναλύεται το ποσοστό των BTC σε κυκλοφορία στους διαφορετικούς τομείς:

 

 

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, ενώ το απόθεμα στα ανταλλακτήρια έχει μειωθεί, η αύξηση σε άλλους τομείς φαίνεται να υπερκαλύπτει αυτήν την πτώση.

Τα επενδυτικά σχήματα σε BTC που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο έχουν αυξηθεί κατά 0,69% από πέρυσι. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για διαπραγματεύσεις σε bitcoin μέσω των γνωστών μέσων (όπως τα ETFs). Αυτή η τάση, μπορεί επίσης να υποδηλώνει την αυξανόμενη υιοθέτηση τέτοιων σχημάτων από θεσμικούς επενδυτές.

Με αύξηση 0,98% φέτος, το BTC στο δίκτυο Ethereum πλέον αντιπροσωπεύει το 1,73% του συνολικού αποθέματος σε κυκλοφορία.

Αυτοί οι δύο τομείς, σύμφωνα με την έκθεση, είναι σημαντικοί παράγοντες για την πρόβλεψη της τιμής του bitcoin, και η αύξησή τους μάλλον καταρρίπτει τη διαδεδομένη άποψη ότι επωάζεται ένα σοκ προσφοράς στα κρυπτονομίσματα λόγω της μείωσης στο απόθεμα των ανταλλακτηρίων.

Επιπλέον έχει αυξηθεί και το ποσοστό των εταιρικών επενδυτών σε BTC, το οποίο πλέον ανέρχεται στο 0,91% του συνολικού αποθέματος σε κυκλοφορία. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο μέρος στις επενδύσεις της Microstrategy.

Η τιμή του BTC

Σήμερα, Πέμπτη, η τιμή του bitcoin φαίνεται να επιστρέφει στα 50.000 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 3%. Τις τελευταίες πέντε ημέρες έχει σημειώσει άνοδο κατά 4,85% ενώ τον τελευταίο μήνα έχει υποχωρήσει κατά 14,21%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.