Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, πιστεύει ότι η τιμή του bitcoin θα φτάσει τα 600.000 δολάρια ανά νόμισμα και τελικά θα εκτοξευτεί στα 6 εκατ. δολάρια ανά νόμισμα.

Όπως ανέφερε ο Saylor σε συνέντευξή του στο The Information  είναι πεπεισμένος ότι το bitcoin δεν έχει εκπληρώσει ακόμα τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του.

- Στις αρχές Δεκεμβρίου, η MicroStrategy ανακοίνωσε ότι αγόρασε επιπλέον bitcoin αξίας 84 εκατ. δολαρίων, με μέση τιμή αγοράς στα σχεδόν 30.000 δολάρια.

- Η εταιρεία έχει καταγράψει μικρές αποδόσεις το 2021 από τις επενδύσεις της σε bitcoin.

- Η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει αυξηθεί κατά 70% από την αρχή του έτους, αλλά έχει μειωθεί κατά 29% από το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε τον Νοέμβριο στα περίπου 69.000 δολάρια. Η μετοχή της MicroStrategy έχει σημειώσει άνοδο κατά περίπου 40%, ενώ ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 22,33%.

- Η MicroStrategy ελέγχει επί του παρόντος κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 5,9 δισ. δολαρίων και παρά τις μικρές αποδόσεις που έχει μέχρι τώρα, η πίστη του Saylor στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα δεν έχει κλονιστεί.

 

 

Σε συνέντευξη του στο CNBC τον Νοέμβριο, ο Saylor έκανε την υπερβολικά αισιόδοξη πρόβλεψη ότι το bitcoin θα ανεβαίνει για πάντα:

Η άποψή μου είναι ότι [το bitcoin] θα είναι ασταθές επειδή είναι συνδεδεμένο με ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης και είναι νέο, αλλά θα ανεβαίνει για πάντα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στο The Information ο ίδιος κατέχει bitcoin αξίας περίπου 866 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι δεν είναι είναι η πρώτη φόρά που ο Saylor εκφράζει υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για το bitcoin. Τον Φεβρουάριο, είχε προβλέψει ότι κάποια στιγμή η κεφαλαιοποίηση του bitcoin θα φτάσει τα 100 τρισ. δολάρια, δηλαδή θα είναι διπλάσια της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.