Περισσότερα από 9.000 συστήματα εξόρυξης (rigs) bitcoin αγόρασε η Stronghold Digital Mining με τα οποία θα αυξήσει την εξορυκτική της ισχύ κατά περίπου 826 petahashes ανά δευτερόλεπτο (PH/s) την ισχύ της στις εγκαταστάσεις παραγωγής της.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση που κατέθεσε η εταιρεία στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αγόρασε 9080 συστήματα εξόρυξης Bitmain και MicroBT. Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση η εταιρεία έχει υπογράψει τέσσερις ξεχωριστές συμφωνίες για συστήματα εξόρυξης.

Τα πρώτα 4.800 αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ τα υπόλοιπα 4.280 αποκτήθηκαν από κοινού με τη συνεργαζόμενη εταιρεία Northern Data και θα παραδοθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

 

 

Όλα τα συστήματα εξόρυξης θα εγκατασταθούν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Stronghold Digital Mining, ενώ όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο  η εταιρεία σκοπεύει να αγοράσει πάνω από 54.000 συστήματα εξόρυξης, συνολικής ισχύος κατακερματισμού (hashrate) 5,2 exahashes ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία με την NYDIG ύψους έως 54 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της αγοράς 12.000 συστημάτων εξόρυξης Antminer S19j Pro.

Η ανακοίνωση της Stronghold Digital επιβεβαιώνει την κινητικότητα που καταγράφεται στο χώρο των εταιρειών εξόρυξης bitcoin καθώς πρόσφατα και η Marathon Digital είχε ανακοινώσει  την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 500 εκατ. δολάρια φια την αγορά συστημάτων εξόρυξης.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.