Τα αποθέματα στις συναλλαγές bitcoin έχουν μειωθεί απότομα το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τα On-chain στοιχεία, γεγονός, που υποδηλώνει πιθανή επιστροφή στην ανοδική τάση για το κρυπτονόμισμα.

Όπως εξήγησε σε αναρτησή του στο CryptoQuant , αναλυτής των κρυπτονομισμάτων, τα αποθέματα συναλλαγών σε bitcoin φαίνεται να έχουν μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το «απόθεμα όλων των συναλλαγών» είναι ένας δείκτης του BTC για τη συνολική ποσότητα κερμάτων που είναι αποθηκευμένα αυτήν τη στιγμή σε πορτοφόλια συναλλαγών.

Όταν η μέτρηση του δείκτη αυξάνεται, σημαίνει ότι οι επενδυτές καταθέτουν bitcoin σε ανταλλακτήρια. Οι κάτοχοι συνήθως μεταφέρουν νομίσματα σε ανταλλακτήρια είτε για ανάληψη σε παραστατικό χρήμα (fiat) είτε για την αγορά altcoin. Ως αποτέλεσμα, αυτή η τάση ερμηνεύεται ως πτωτική (αμυντική - bearish) για την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Αντίθετα, όταν τα απόθεμα μειώνεται, σημαίνει ότι οι κάτοχοι την τρέχουσα περίοδο αποσύρουν τα νομίσματά τους. Η τάση αυτή, εάν διατηρηθεί, μπορεί να αποδειχθεί ανοδική για το BTC, καθώς υποδηλώνει ότι οι επενδυτές βρίσκονται επί του παρόντος σε κατάσταση συσσώρευσης.

Στο ακόλουθο διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση στα αποθέματα συναλλαγών bitcoin τους τελευταίους έξι μήνες:

 

 

Τα αποθέματα συναλλαγών bitcoin παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις από τον Μάιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση συσσώρευσης για το κρυπτονόμισμα.

Ο αναλυτής έχει επισημάνει τις δύο φάσεις που καταγράφει ο δείκτης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στη φάση της σταδιακής πτώσης των αποθεμάτων συνήθως καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές στο κρυπτονόμισμα. Αντίθετα, η φάση της απότομης πτώσης των αποθεμάτων φαίνεται να σχετίζεται με επερχόμενη ανοδική τάση στην τιμή του.

Σαφώς, η τρέχουσα περίοδο είναι φάση απότομης πτώσης, και ο αναλυτής εκτιμά οι επόμενες εβδομάδες μπορεί να είναι ανοδικές (επιθετικές- bullish) για το bitcoin.

Που βρίσκεται η τιμή του BTC

Η τιμή του bitcoin σήμερα, Τρίτη, βρίσκεται στα 48.000 δολάρια, αντιστρέφοντας τη χθεσινή πτώση που το είχε προσγειώσει στα 46.000 δολάρια. Ωστόσο τις τελευταίες επτά μέρες έχει υποχωρήσει κατά 4%, ενώ σε επίπεδο μήνα έχει υποχωρήσει κατά 21%.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την τάση στην τιμή του BTC τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν επικρατήσει σταθεροποιητικές τάσεις στο bitcoin με τη τιμή του νομίσματος να διατηρείται στη ζώνη των 45.000 - 50.000 δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.