Παρά την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, η οποία καθιστά παράνομη την εξόρυξη bitcoin εντός της χώρας από οποιονδήποτε, αρκετοί εξορύκτες bitcoin συνεχίζουν τις εργασίες τους στα κρυφά.

Να θυμίσουμε ότι μετά την επιβολή του πρόσφατου νόμου που στρέφεται ενάντια σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης, καταγράφηκε μαζική έξοδος εξορυκτών bitcoin και εταιρειών κρυπτογράφησης από την χώρα προς άλλους προορισμούς.

Οι επιχειρήσεις εξόρυξης μετανάστευσαν σε χώρες με σχετικά φιλικότερο νομικό καθεστώς για τα κρυπτονομίσματα, κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Κεντρική Ασία.

Πάντως ένα πρόσφατο δημοσίευμα του CNBC  αναφέρει ότι ορισμένοι εξορύκτες συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους. Δραστηριότητες που συνεχίζονται κάτω από τα ραντάρ των εποπτικών καιδιωκτικών αρχών - για την ώρα.

Συγκεκριμένα, οι εξορύκτες χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ηλεκτρισμού δικτύου, υδροηλεκτρικής ενέργειας και χειραγώγησης διευθύνσεων πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP) με την χρήση ιών trojan, για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους σε λειτουργία.

Το παραπάνω δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία από τον κινεζικό ιστότοπο weixin

 

 

Αρκετοί από αυτούς έμειναν πίσω γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Άλλοι λόγω έλειψης χρημάτων, άλλοι λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών της πανδημίας, των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και της έλλειψης επαφών και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων λόγων.

Η λειτουργία των εγκαταστάσεων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην Κίνα αρκετά πιο εφικτή κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, η οποία επεκτείνεται από τον Μάιο έως τις τελευταίες μέρες του φθινοπώρου. Οι εξορύκτες κατασκευάζουν δικές τους υποδομές για να κάνουν την ισχύ από τα φράγματα συμβατή με τον εξοπλισμό τους.

Βλέπουμε λοιπόν ότι είναι εύκολο για τους εξορύκτες να αποφεύγουν τις αρχές στην Κίνα, το ερώτημα είναι πώς;

Η απάντηση σε αυτό μπορεί να βρεθεί στο γεγονός ότι όταν επιλύεται ένα μπλοκ, το όνομα ομάδας (pool) εξόρυξης συχνά επισυνάπτεται στο εξορυσόμενο block στο δημόσιο καθολικό (blockchain). Ωστόσο, αυτό το όνομα δεν χρειάζεται να επισυναφθεί και με το να μην το επισυνάπτουν, οι Κινέζοι ανθρακωρύχοι αποφεύγουν τον εντοπισμό.

Τα πακέτα δεδομένων που προέρχονται από κινεζικά κέντρα δεδομένων είναι κρυπτογραφημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίζονται σαν συνηθισμένη διαδικτυακή κίνηση σε οποιονδήποτε παρακολουθεί την ανταλλαγή δεδομένων. Οι πισίνες εξόρυξης στο εξωτερικό βοηθούν επίσης τα κινεζικά κέντρα δεδομένων με τεχνικά ζητήματα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.