Η κινεζική κυβέρνηση επεκτείνοντας την καταστολή των κρυπτονομισμάτων, τώρα βάζει στο στόχαστρό της τα σύντομα βίντεο που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα τα οποία κοινοποιούνται στο διαδίκτυο.

Τα παραπάνω δημοσιεύονται σε μια ανανεωμένη οδηγία  από την China Netcasting Services Association (CNSA), που αναφέρει ότι η χώρα έχει απαγορεύσει τον διαμοιρασμό βίντεο που προωθούν ψηφιακά στοιχεία όπως το Bitcoin.

Η οδηγία η οποία τιτλοφορείται: "Online Short Video Content Review Standard Rules (2021)" αναφέρει συγκεκριμένα 100 κατηγορίες περιεχομένου που πλέον απαγορεύεται η δημοσίευση και ο διαμοιρασμός τους.

Κάτω από την γενική υποκατηγορία "Αλλο περιεχόμενο που παραβιάζει την εθνική νομοθεσία και τα κοινωνικά έθιμα" και συγκεκριμένα στην θέση 98 αναφέρεται επί λέξει:

Παρότρυνση και υποκίνηση του κοινού να συμμετάσχει σε «εξόρυξη», διαπραγμάτευση και κερδοσκοπία εικονικών νομισμάτων.

Άλλα θέματα που υπόκεινται στις απαγορεύσεις, περιλαμβάνουν την αμφισβήτηση της επίσημης ιστορίας της χώρας, τη μίμηση πολιτικών ηγετών, την αμφισβήτηση της κρατούσας ιδεολογίας της Κίνας, τη συζήτηση για τον φασισμό και πολλά άλλα.

 

 

Η απαγόρευση θα ισχύσει για πλατφόρμες όπως το Douyin, η κινεζική έκδοση του TikTok της Bytedance, το Kuaishou, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και οι πλατφόρμες microblogging όπως το WeChat.

Αυτή η πρόσφατη επιβολή λογοκρισίας των σύντομων βίντεο έρχεται να προστεθεί στη συνεχιζόμενη εκστρατεία της Κίνας για την πλήρη εξάλειψη των κρυπτονομισμάτων. Αρχικά, η κυβέρνηση απαγόρευσε το εμπόριο και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας ότι τα ψηφιακά νομίσματα απειλούν την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, κορυφαίοι κρατικοί φορείς, όπως η κεντρική τράπεζα, οι χρηματοοικονομικές αρχές, και οι ρυθμιστικές αρχές τίτλων και συναλλάγματος, δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν ώστε να τερματίσουν τις κάθε είδους δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Αυτές οι κατασταλτικές κινήσεις είχαν αποτέλεσματην διακοπή δραστηριοτήτων στην χώρα εταιρειών που σχετίζονταν με τα κρυπτονομίσματα, και την φυγή των εξορυκτικών εταιρειών προς άλλες φιλικές προς τις δραστηριότητές τους χώρες.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η έξοδος από την την χώρα  του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Huobi Global.

Όπως φαίνεται αυτές οι κατασταλτικές κινήσεις από την Κίνα έχουν επηρεάσει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, με κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin να καταγράφουν σημαντική βουτιά στην αξία τους.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.