Η αξία του bitcoin προβλέπεται να πέσει κάτω από τις 40 χιλιάδες δολάρια το 2022. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Kraken, Jesse Powell, προτρέπει τους επενδυτές να πληρώσουν νωρίς τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης και τα δίδακτρα και να αναλάβουν περισσότερα χρέη στις ΗΠΑ.

Καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες διψήφιο πληθωρισμό, τον υψηλότερο των τελευταίων 40 ετών, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken λέει ότι το δολάριο των ΗΠΑ θα καταρρεύσει και το bitcoin θα δει την τιμή του να μειώνεται δραματικά το 2022.

Μιλώντας στο Bloomberg TV, ο Jesse Powell είπε ότι το δολάριο μπορεί να μηδενιστεί και προέτρεψε τους πολίτες να αρχίσουν να προμηθεύονται βενζίνη και γάλα αμέσως τώρα. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η προπληρωμή των λογαριασμών υγειονομικής περίθαλψης και διδάκτρων θα είναι μια σοφή απόφαση.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε κατά 0,28% την Πέμπτη ενώ η στερλίνα και το ευρώ ανέβηκαν. Η πρώτη σημείωσε άνοδο 0,40% στα 1,3316 δολάρια, ενώ η δεύτερη σημείωσε άνοδο 0,19% στα 1,1307 δολάρια.

Ο Powell πρόσθεσε ότι θα ήταν μια σοφή κίνηση να αναλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρέος σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς τα επιτόκια θα είναι αρνητικά και επομένως δεν θα κρατάτε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε δολάρια. Ο Πάουελ κατηγόρησε για την ελεύθερη πτώση του δολαρίου σον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που βρίσκεται τώρα στο υψηλότερο σημείο του από τη δεκαετία του 1980.

 

 

Το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει κάτω από τα 40.000 δολάρια αυτόν τον χειμώνα

Ο Powell είπε πολλά ακόμα απευθυνόμενος στους επενδυτές. Δείχνοντας το κρυπτονόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές, το bitcoin (BTC), είπε ότι η αξία του θα μπορούσε να πέσει και κάτω από τα 40.000 δολάρια αυτόν τον χειμώνα και προέτρεψε τους επενδυτές να επωφεληθούν από την επικείμενη πτώση.

Ο Powell είπε ακόμα ότι όταν η αξία του BTC είχε φτάσει τα 30.000 δολάρια πριν από μερικούς μήνες υπήρξε μια φρενίτιδα αγορών. Οπότε δεν υπάρχει έλλειψη επενδυτών με πολλά κεφάλαια που να περιμένουν σστην άκρη για να δουν περαιτέρω πτώση των τιμών πριν αποφασίσουν να "σκοτώσουν" τα νομίσματά τους.

Σύμφωνα με το CoinGecko, η αξία του BTC μειώθηκε κατά 0,9% την τελευταία ημέρα. Η τιμή του bitcoin διαπραγματεύτηκε 2,81% χαμηλότερα στα 47.838 δολάρια την Πέμπτη.

Το BTC ως μακροπρόθεσμη επένδυση

Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν πολύ μεγάλες πωλήσεις κρυπτονομισμάτων, αφού οι αξίες των πιο δημοφιλών όπως το BTC, το XRP, το Solana, το Ethereum και το dogecoin παρουσίασαν μεγάλη αστάθεια. Το BTC είδε τις τιμές του να αυξάνονται κατά περισσότερο από 6% την περασμένη εβδομάδα και 26% τον περασμένο μήνα.

Ορίζοντας τις επενδύσεις BTC ως μακροπρόθεσμες επενδύσεις πέντε ετών, ο Powell πιστεύει ότι το καθημερινό riff-raff είναι ασήμαντο και δεν αξίζει τον κόπο. Νωρίτερα, ο Powell είχε προβλέψει ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει πάνω από 100.000 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2021 και στις αρχές του επόμενου έτους.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.