Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θέλει να απαγορευτούν τα κρυπτονομίσματα στη χώρα σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις ρυθμιστικές αρχές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι ρυθμιστικές αρχές φέρονται να αντιμετωπίζουν την αύξηση του αριθμού των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων ως κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στην Ρωσία διέπονται από νομικό καθεστώς, όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν νομίμως ως μέσα πληρωμής, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι δυνητικά πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος ή για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών και ομάδων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με παράγοντες της αγοράς και ειδικούς σχετικά με την πιθανότητα απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων. Εάν εγκριθεί, το μέτρο θα μπορούσε να ισχύει για νέες αγορές κρυπτονομισμάτων αλλά όχι για τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκια.

Πάντως, θέση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας αυτή την στιγμή φαίνεται να είναι η "πλήρης απόρριψη" όλων των κρυπτονομισμάτων.

 

 

Το Reuters αναφέρει ότι όταν προσέγγισε την τράπεζα για σχόλια, η απάντηση ήταν ότι ετοίμαζε μια συμβουλευτική έκθεση για να εκφράσει τη θέση της για το θέμα.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, ο ετήσιος όγκος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που πραγματοποιούνται από Ρώσους πολίτες ανέρχεται σε αξία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε μια επισκόπηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, η ρυθμιστική αρχή είπε ότι οι Ρώσοι ήταν από τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες στον κόσμο στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τον Οκτώβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Alexey Moiseev, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την απαγόρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων από το εξωτερικό ή της χρήσης ψηφιακών πορτοφολιών που εδρεύουν στο εξωτερικό.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Νοέμβριο που μας πέρασε ότι η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων, καθώς αντιμετωπίζει την εξόρυξη ως επιχειρηματική δραστηριότητα και η αναγνώρισή της ως τέτοιας θα επέτρεπε στις αρχές να ρυθμίσουν αυτόν τον τομέα και να εισπράξουν φόρους.

Άλλωστε η Κντρική Τράπεζα σχεδιάζει να εκδώσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, οπότε απ'ότι φαίνεται δεν θα της ερχόταν άσχημα να "παίξει μπαλίτσα" σε άδειο γήπεδο....

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.