Η Kεντρική Tράπεζα της Ταϊλάνδης (ΒοΤ) προέτρεψε τις τράπεζες της χώρας να μείνουν μακριά από τα κρυπτονομίσματα, επικαλούμενη κινδύνους που πηγάζουν από την αυξημένη αστάθειά τους. Επιπλέον, στην οδηγία της, ανέφερε ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί ο έλεγχος που ασκεί στην εθνική οικονομία της χώρας από μια ενδεχόμενη ευρεία χρήση του bitcoin και των altcoin.

Η BoT αντιτάσσεται στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Σύμφωνα με άρθρο της Bangkok Post , ο Chayawadee Chai-Anant, ανώτερος διευθυντής της BoT, δήλωσε ότι οι συναλλαγές με Βitcoin και τα εναλλακτικά νομίσματα ενέχει σημαντικούς κινδύνους για το κοινό, καθώς τα assets αυτά είναι γνωστά για τις διακυμάνσεις τους:

«Δεν θέλουμε οι τράπεζες να εμπλέκονται άμεσα στη διαπραγμάτευση ψηφιακών assets επειδή οι τράπεζες είναι υπεύθυνες για τις καταθέσεις των πελατών και του δημοσίου και υπάρχει κίνδυνος».

Παρότι η μεταβλητότητα στο χώρο των crypto είναι υπαρκτή, το επιχείρημα των υποστηρικτών τους είναι ότι πρόκειται για σχετικά νέα assets και οι μεγάλες διακυμάνσεις θα υποχωρήσουν με τον καιρό, όπως έγινε και με τις Google, Amazon και το Facebook που επίσης παρουσίασαν μεγάλη μεταβλητότητα τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής τους μέχρι να εξελιχθούν στους σημερινούς κολοσσούς.

 

 

Την περασμένη εβδομάδα, ένα άλλο στέλεχος της BoT, ο Sakkapop Panyanukul είχε δηλώσει ότι ενδεχόμενη ευρεία χρήση των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα της Κεντρικής Τράπεζας να επιβλέπει το χρηματοοικονομικό δίκτυο της χώρας. Το στέλεχος πρόσθεσε ότι οι κίνδυνοι στη βιομηχανία των ψηφιακών assets προέρχονται από το γεγονός ότι πρόκειται για «κενά νομίσματα», τα οποία δεν υποστηρίζονται από άλλα πιο ασφαλή assets.

Τα κρυπτονομίσματα όμως θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ΑΕΠ της χώρας

Από την άλλη πλευρά ο Jirayut Srupsrisopa – ιδρυτής και CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitkub– τον περασμένο μήνα, είχε προτρέψει τις αρχές της Ταϊλάνδης να εμβαθύνουν στον χώρο των ψηφιακών assets υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μπορούσε να εξαπλασιαστεί το ΑΕΠ της χώρας.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ένα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και πριν την πανδημία ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 20% του ΑΕΠ της. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια αρκετοί επιλέγουν να μετακομίσουν στη χώρα που προσφέρει τροπικό κλίμα, αμμώδεις παραλίες και σχετικά χαμηλό κόστος ζωής.

Ο Srupsrisopa επικαλούμενος αυτή τη τάση και το γεγονός ότι η βιομηχανία ψηφιακών assets έχει αυξήσει τον αριθμό πλουσίων συμβούλεψε την Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) να εστιάσει στην προσέλκυσή αυτής ακριβώς της κατηγορίας, των πλούσιων επενδυτών σε κρυπτονομίσματα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.