Ο CEO της της MicroStrategy, Michael Saylor, αποκάλυψε η εταιρεία του συνεχίζει να επενδύει στο bitcoin, αυξάνοντας τις τοποθετήσεις της με dip buying, δηλαδή αγορές όταν η τιμή του πέφτει (αγοράζοντας τη «βουτιά»).

Όπως δήλωσε ο Saylor, η MicroStrategy αγόρασε επιπλέον 1.434 BTC έναντι 82,4 εκατ. δολαρίων με μέση τιμή τα περίπου 57.477 δολάρια ανά bitcoin.

Στο μήνυμά του προς τους 1,9 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter ο Saylor αναφέρει ότι η MicroStrategy κατέχει πλέον 122.478 BTC, τα οποία απέκτησε έναντι 3,66 δισ. δολαρίων και με μέση τιμή αγοράς τα 29.861 δολάρια ανά bitcoin.

 

 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το bitcoin πλέον εκθρονίζει τον χρυσό ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο» -χαρακτηρισμός που πάγια αποδίδεται στο πολύτιμο μέταλλο.

Επί του παρόντος, το BTC διαπραγματεύεται στα 49.769 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 2,6% μετά τη χθεσινή (Σάββατο) πτώση του κατά 2,63%. Το κρυπτονόμισμα βρίσκεται σχεδόν 25% κάτω από το ιστορικό υψηλό που είχε καταγράψει πριν από έναν μήνα στα 68,925 δολάρια.

Ο Saylor δήλωσε στο Yahoo Finance ότι το BTC διαθέτει μικρότερο βαθμό ρίσκου από άλλα assets και επενδύσεις και ότι είναι απαραίτητο ως ένα «εναλλακτικό επενδυτικό καταφύγιο που θα κινείται με την ταχύτητα του φωτός στα δίκτυα τεχνολογίας».

Σημειώνεται ότι για τα 122.478 BTC της MicroStrategy η τρέχουσα αποτίμησή τους ανέρχεται στα 5,95 δισ. δολάρια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.