Η CEO της Ark, Cathie Wood, μιλώντας στο CNBC  είπε ότι οι επενδύσεις σε crypto αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό των θεσμικών και εταιρικών χαρτοφυλακίων αλλά πλέον οι τοποθετήσεις αυτές αυξάνονται τόσο στο bitcoin όσο και τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με την εκτίμησή της τα κρυπτονομίσματα είναι μια νέα κατηγορία assets με «πολύ διαφορετική συσχέτιση συγκριτικά με τις άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων» και μόνο με το real estate παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες.

Και πρόσθεσε:

«Οι θεσμικοί επενδυτές πρέπει να εξετάσουν τις νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που εξελίσσονται και έχουν χαμηλές συσχετίσεις. Αυτό είναι το κλειδί για τη στρατηγική διαφοροποίησης των τοποθετήσεων και το "Άγιο Δισκοπότηρο" όσον αφορά την κατανομή τους».

Όπως είπε η Wood, εάν οι θεσμικοί επενδυτές διαφοροποιούσαν τα χαρτοφυλάκια τους τοποθετώντας το 5% των επενδύσεων τους στο BTC η τιμή του θα αυξάνονταν κατά 500.000 δολάρια.

 

 

Συσσώρευση επιλέγουν θεσμικοί και εταιρικοί επενδυτές του BTC

Μεγάλοι επενδυτές όπως η εταιρεία επιχειρηματικής ευφυίας  (Business Intelligence) MicroStrategy αυξάνουν ήδη τις τοποθετήσεις τους στο BTC.

Ο CEO της MicroStrategy, Michael Saylor, ανακοίνωσε ότι η εταιρία του αγόρασε επιπλέον 1.434 BTC έναντι περίπου 82,4 εκατ. δολαρίων σε μετρητά. Η MicroStrategy με 122.477 BTC, αξίας περίπου 5,9 δισ. δολαρίων βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των εταιρειών που έχουν επενδύσει σε Bitcoin.

Σύμφωνα με τη λίστα του BitcoinTreasuries  η Tesla βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 43.200 Bitcoin αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Square, (η οποία μετονομάστηκε σε Block) του Jack Dorsey με 8.027 νομίσματα.

Το Grayscale –το μεγαλύτερο crypto-fund παγκοσμίως– διαχειρίζεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κεφάλαια ύψους 46,6 δισ. δολαρίων, το 68% των οποίων είναι τοποθετημένα σε BTC.

Εκτός από την MicroStrategy και το Ελ Σαλβαδόρ έχει «παράδοση» στις dip buying, δηλαδή, τις αγορές όταν η τιμή του κρυπτονομίσματος σημειώνει «βουτιά». Ο Πρόεδρο της χώρας Nayib Bukele είχε ανακοινώσει στις 4 Δεκεμβρίου την αγορά επιπλέον 150 BTC από τη χώρα του.

Παρά τη μεταβλητότητα και την πρόσφατη διόρθωση που κατέγραψε η αγορά του bitcoin η τάση παραμένει ανοδική (bullish) και η Cathie Wood θα μπορούσε τελικά να δικαιωθεί εάν περισσότεροι θεσμικοί και εταιρικοί επενδυτές εισρεύσουν στα crypto ως μέρος μιας στρατηγικής αντιστάθμισης κινδύνων.

Η τρέχουσα τιμή του Bitcoin και τα επίπεδα των 50.000 δολαρίων

Οι τιμές του Bitcoin σημείωσαν νέα πτώση χθες, Σάββατο, υποχωρώντας κατά περίπου 4% στα 47.800 δολάρια. Ωστόσο, σήμερα, Κυριακή ανακάμπτουν σημειώνοντας άνοδο κατά 2,6% στα 49.769 δολάρια.

Πριν μία περίπου εβδομάδα το Bitcoin βρισκόταν στα 58.000 δολάρια, όταν και σημείωσε «βουτιά» κατά 16.000 δολάρια σε διάστημα λίγων ωρών. Μετά την ανάκαμψη του από το χαμηλό διμήνου των 42.000 δολαρίων, το Βitcoin δεν έχει καταφέρει ακόμα να ανακτήσει τις απώλειές του και «παλεύει» για το κομβικό επίπεδο των 50.000 δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.