Το κλείσιμο της χρονιάς απέχει ακόμα μερικές εβδομάδες και παρά το γεγονός ότι μάλλον δύσκολα θα επαληθευτούν οι προβλέψεις για την τιμή του bitcoin στα 100.000 δολάρια, το BTC διατηρεί την ανοδική (bullish) τάση με τους αναλυτές να επικεντρώνονται στην τιμή που θα κλείσει τη χρονιά.

Ωστόσο ο αναλυτής και trader κρυπτονομισμάτων Justin Bennett σε ενημερωτικό του σημείωμα  εστιάζει στο χαμηλότερο άκρο του εύρους τιμής, υποστηρίζοντας ότι ενδεχόμενο κλείσιμο κάτω από τα 50.000 δολάρια θα είναι «άσχημα νέα» για το κρυπτονόμισμα.

Τα συμβόλαια άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αχρηστεύονται

Αρκετά συμβόλαια άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης σε bitcoin λήγουν στο τέλος του έτους και οι αποδόσεις τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την τιμή που θα έχει το BTC στην ημερομηνία λήξης τους. Μετά την πρόσφατη πτώση του, το bitcoin «παλεύει» με το επίπεδο των 50.000 δολαρίων και αυτό δεν είναι καλό για τα συμβόλαια άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης. Όπως αναφέρει ο Bennett ενδεχόμενο κλείσιμο στο τέλος του χρόνου κάτω των 50.000 δολαρίων θα έκανε πραγματικότητα τη «θεωρία μέγιστου πόνου» -όπως την ονόμασε- δηλαδή τα συγκεκριμένα συμβόλαια θα έληγαν χωρίς κέρδη.

 

 

Ο αναλυτής δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι το BTC θα κλείσει τη χρονιά πάνω από τα 50.000 δολάρια και εκτίμησε ότι η προσπάθεια σταθεροποίησης στα κρυπτονομίσματα μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης θα συνεχιστεί και τον τελευταίο μήνα του έτους.

Ωστόσο, ο Bennett σημειώνει ότι υπάρχει μεγάλο εύρος διακύμανσης για το bitcoin μετά την πρόσφατη πτώση της 4ης Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι μια τιμή μεταξύ των 42.000 και 53.000 δολαρίων είναι πιθανή για BTC, που σημαίνει ότι το περιθώριο για το κρυπτονόμισμα είναι τεράστιο.

Ανησυχητικός ο όγκος συναλλαγών του bitcoin

Επιπλέον, ο Bennett επισημαίνει τον μικρό όγκο συναλλαγών στο κρυπτονόμισμα, αναφέροντας ότι ένα ανοδικό ξέσπασμα ή ράλι χρειάζεται αρκετό όγκο συναλλαγών για να έχει επιτυχία.

«Για να δούμε ένα ράλι ανόδου στο Bitcoin και την υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων εντός του μήνα ή ακόμα και τον Ιανουάριο, θα πρέπει να υπάρχει όγκος συναλλαγών που να το στηρίζει», αναφέρει ο Bennett και προσθέτει «Χωρίς όγκο, οποιοδήποτε ράλι ή ανοδικό ξέσπασμα είναι πιο πιθανό να αποτύχει».

Η πρόσφατη τιμή των 53.000 δολαρίων για το Bitcoin αποδείχθηκε δοκιμαστική με το κρυπτονόμισμα να προσπαθεί στη συνέχεια να σταθεροποιηθεί στην περιοχή αυτή και ενώ η αγορά περιμένει σιωπηρά την έλευση περισσότερων θεσμικών χρημάτων. Επί του παρόντος, ο Bennett έχει προσδιορίσει τα 49.000 δολάρια ως επίπεδο στήριξης για το Bitcoin αναφέροντας ότι «κάτω από αυτό το επίπεδο επιστρέφουμε στο επίπεδο στήριξης του Απριλίου κοντά στα 46.000 δολάρια».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.