Σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών η συνολική ισχύς κατακερματισμού (hash rate) του δικτύου του bitcoin ανέκαμψε από το κραχ που είχε προκαλέσει ο «διωγμός» των miners από την Κίνα. Το hash rate του bitcoin αντανακλά την ευρωστία του μεγαλύτερου blockchain στον κόσμο και βρίσκεται κοντά στο ιστορικό του υψηλό του Μαΐου, έχοντας περίπου τριπλασιαστεί από τα τέλη Ιουνίου.

Τον Μάιο η ισχύς κατακερματισμού (hash rate) του bitcoin είχε σημειώσει ιστορικό υψηλό καταγράφοντας σχεδόν 200 Ehash/s, όταν η Κίνα, η χώρα στην οποία καταγράφονταν το 60% του συνολικού hash rate στο BTC έλαβε σκληρότερα μέτρα για την απαγόρευση των crypto, καταδιώκοντας τους miners.

Οι μετρήσεις του hash rate στο bitcoin άρχισαν να κατρακυλούν και σε διάστημα εβδομάδων έπεσαν κατά 65% με αποκορύφωμα τα τέλη Ιουνίου όταν καταγράφηκε μέτρηση 68 Ehash/s. Οι επιπτώσεις ήταν σημαντικές, με τα rewards στο δίκτυο να καθυστερούν και το blockchain να καταγράφει σερί αρνητικών αναπροσαρμογών, το μεγαλύτερο που είχε καταγράψει μέχρι τότε.

Ωστόσο, καθώς οι miners έβρισκαν «στέγη» σε άλλες περιοχές το hash rate του bitcoin άρχισε να ανακάμπτει. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου είχε διπλασιαστεί και τώρα έχει σχεδόν τριπλασιαστεί στα 184,24 Ehash/s. Η μέτρηση αυτή συνιστά αύξηση 170% από το χαμηλό που είχε καταγραφεί στα τέλη Ιουνίου.

Επιπλέον, περισσότεροι miners ενεργοποιούνται όπως δείχνουν οι 9 διαδοχικές θετικές αναπροσαρμογές που έχουν καταγραφεί.

 

 

Τα ηνία της εξόρυξης τα κατέχουν πλέον οι ΗΠΑ

Ο διωγμός των miners από την Κίνα και οι προτροπές επιφανών Αμερικανών του χώρου των κρυπτονομισμάτων για την παροχή «στέγης» στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν προσελκύσει αρκετούς στη χώρα.

Τα στοιχεία από το Cambridge δείχνουν ότι οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε ηγέτη στα ποσοστά του hash rate στο bitcoin καθώς στη χώρα καταγράφεται πλέον το 43% του συνολικού hash rate, αφήνοντας πολύ πίσω το Καζακστάν με 21,9% και τη Ρωσική Ομοσπονδία με 13,6%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.