Ο Mike Novogratz, CEO της Galaxy Digital και πρώην διαχειριστής hedge fund, πιστεύει ότι η τιμή του Bitcoin δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Ο Novogratz μιλώντας στο CNBC δήλωσε ότι θα εκπλαγεί αν δει το εμβληματικό κρυπτονόμισμα να πέφτει κάτω από αυτό το επίπεδο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα 42.000 δολάρια θα διατηρηθούν ως επίπεδο στήριξης της τρέχουσας διόρθωσης.

«Νομίζω ότι 42.000 δολάρια θα "κρατήσουν", θα είναι το κατώτατο σημείο στο εύρος αυτής της κίνησης. Θα εκπλαγώ αν υποχωρήσει κάτω από 40.000 δολάρια».

Το bitcoin σημείωσε ξαφνική πτώση κατά 21% στις 4 Δεκεμβρίου, προκαλώντας ανησυχίες στους traders των crypto που άρχισαν να εξετάζουν δυσμενή σενάρια για το ενδεχόμενο μιας πολύ χαμηλότερης τιμής του κρυπτονομίσματος στην περιοχή των 20.000 δολαρίων.

Στη συνέχεια βέβαια η τιμή του Bitcoin ανέκαμψε στα 52.000 δολάρια στις 8 Δεκεμβρίου, αλλά δεν διατήρησε το επίπεδο αυτό και πλέον διαπραγματεύεται στο επίπεδο των 49.000 δολαρίων σημειώνοντας πτώση 2,7%.

 

 

Ο Novogratz εκτιμά ότι ενδεχόμενη πτώση του bitcoin κάτω από τα 40.000 δολάρια θα άλλαζε το επενδυτικό κλίμα και προσθέτει ότι θα του προκαλούσε αμηχανία. Όπως ο ίδιος λέει παραμένει αισιόδοξος λόγω της αυξανόμενης συμμετοχής στον κλάδο των crypto: «Πλέον συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι σε αυτό. Μου δύσκολο να το δω παρακάτω».

Από την άλλη πλευρά, ο διαχειριστής επενδύσεων Louis Navellier, είχε δηλώσει ότι το bitcoin θα μπορούσε να πέσει ακόμα και στα 10.000 δολάρια αν χάσει το επίπεδο στήριξης των 28.500 δολαρίων, επίπεδο που είχε καταφέρει να κρατήσει κατά τη διάρκεια της δραματικής διόρθωσης το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι Novogratz είχε ένα ιστορικό αποτυχημένων προβλέψεων το 2018 για την τιμή του bitcoin, το οποίο και άλλαξε όταν προέβλεψε την ανάκτηση της τιμής των 20.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2020.

Παρότι το bitcoin έχει σημειώσει άνοδο κατά 73% το 2021, η επίδοσή του υπολείπεται εκείνη άλλων altcoins.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.