Ο Craig Wright ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο Satoshi Nakamoto, (το ψευδώνυμο πίσω από τη δημιουργία του BTC) καλείται να πληρώσει 100 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στους κληρονόμους του David Kleiman πρώην συνεργάτη του σχετικά στην υπόθεση της εξόρυξης του 1 εκατομμυρίου Bitcoin.

H αποζημίωση αφορά τις κατηγορίες εξαπάτησης και κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά ο κατηγορούμενος Craig Wright αισθάνεται δικαιωμένος εκτιμώντας ότι έτσι αναγνωρίζεται ως «Satoshi Nakamoto», δημιουργός του BTC.

Στη δίκη που ολοκληρώθηκε μετά από 4 χρόνια και πολλές καθυστερήσεις, οι κληρονόμοι του David Kleiman κατηγορούσαν τον Wright ότι υπεξαίρεσε το μερίδιο του από το 1 εκατομμύριο BTC που o ίδιος ισχυρίζεται ότι δημιούργησαν.

Ο Wright σε γραπτή δήλωσή του μετά τη δίκη αναφέρει ότι δεν ασκήσει έφεση καθώς η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι είναι ο Satoshi Nakamoto.

«Νιώθω απίστευτα χαρούμενος και δικαιωμένος. Δεν είμαι απατεώνας, και δεν ήμουν ποτέ (…). Το δικαστήριο προφανώς διαπίστωσε ότι είμαι (σσ ο Satoshi Nakamoto) γιατί διαφορετικά δεν θα επέβαλλε ποινή. Και είμαι».

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι αποφάσισε ότι ο Wright θα πρέπει να πληρώσει 100 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στους κληρονόμους του Wright καθώς σύμφωνα με την ετυμηγορία, «εξαπάτησε» τον πρώην συνεργάτη του μαζί με τον οποίο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δημιούργησαν το Bitcoin.

Οι δικηγόροι του Wright χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα της δίκης «μια από τις πιο ηχηρές νίκες που έγιναν ποτέ σε αμερικανικές δίκες» δεδομένου ότι οι ενάγοντες ζητούσαν την επιβολή αποζημίωσης άνω των 600 δισ. δολαρίων.

 

 

Όπως αναφέρουν σε δήλωσή τους η αποζημίωση των 100 εκατ. δολαρίων επιβάλλεται για το αδίκημα του Wright και εκτιμούν ότι η απόφαση δικαιώνει την υποτιθέμενη συμμετοχή του Kleiman στη δημιουργία πνευματικής ιδιοκτησίας που απορρέει από το Bitcoin. Η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Πριν από πολλά χρόνια, ο Craig Wright είπε στην οικογένεια Kleiman ότι αυτός και ο Dave Kleiman ανέπτυξαν μια επαναστατική πνευματική ιδιοκτησία βασισμένη στο Bitcoin. Παρά την παραδοχή του, ο Wright αρνήθηκε να δώσει στους Kleimans το μερίδιο τους που τους αναλογούσε και αντ' αυτού το οικειοποιήθηκε. Αυτή η ετυμηγορία δημιουργεί ένα ιστορικό προηγούμενο στην καινοτόμο βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων και του blockchain».

Ωστόσο το ερώτημα που δεν απάντησε ούτε η δικαστική απόφαση είναι το πού βρίσκεται το 1 εκατομμύριο BTC που φέρεται να εξόρυξε ο Satoshi Nakamoto.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.