Ο Charlie Munger, ο αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, της εταιρείας του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, δήλωσε ότι θαυμάζει την Κίνα για την απόφασή της να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα ενώ  παράλληλα ευχήθηκε «να μην είχαν εφευρεθεί ποτέ».

Μιλώντας στο συνέδριο Sohn στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ο Munger επέπληξε τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο για το ότι δεν ακολουθούν το παράδειγμα της Κίνας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν θα επενδύσει ποτέ σε κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρει δημοσίευση της The Sydney Morning Herald, ο Munger δήλωσε ότι «Νομίζω ότι οι Κινέζοι πήραν τη σωστή απόφαση, που είναι το να τα απαγορεύσουν. Η χώρα μου - και ο Δυτικός κόσμος - πήρε τη λάθος απόφαση».

Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), Gary Gensler και όσο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας (Fed) Jerome Powell, σε πρόσφατες δηλώσεις τους έχουν διαβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας στην απαγόρευση των crypto.

 

 

Ο 98χρονος επενδυτής και συνεργάτης του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett δηλώνει βέβαιος ότι η έκδοση κρυπτονομισμάτων εξυπηρετεί αποκλειστικά εγωιστικά συμφέροντα. Όπως δήλωσε «Απλώς δεν αντέχω να συμμετέχω σε αυτά τα παράλογα ράλι, από τη μία ή την άλλη πλευρά (σ.σ. ανόδου και πτώσης). Ωστόσο, φαίνεται να λειτουργεί, καθώς όλοι θέλουν να συμμετέχουν. Εγώ έχω διαφορετική άποψη. Θέλω να βγάζω τα χρήματά μου πουλώντας στους ανθρώπους πράγματα που είναι καλά για αυτούς, όχι πράγματα που είναι κακά για αυτούς», είπε και πρόσθεσε «Πιστέψτε με, οι άνθρωποι που δημιουργούν κρυπτονομίσματα δεν σκέφτονται τον πελάτη, σκέφτονται τον εαυτό τους».

Εξίσου εχθρικός στα κρυπτονομίσματα είναι και ο Warren Buffett, Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway ο οποίος έχει δηλώσει ότι το Bitcoin δεν έχει καμία αξία, αλλά αντίθετα αναγνωρίζει την αξία του blockchain.

Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2019 ο επονομαζόμενος και «προφήτης της Ομάχα» είχε δηλώσει ότι «το blockchain είναι έξυπνο και σημαντικό, αλλά το Bitcoin δεν έχει καμία αξία, δεν παράγει τίποτα. Μπορείτε να το κοιτάζετε όλη μέρα και τίποτα δεν θα προκύψει από αυτό. Βασικά είναι μια αυταπάτη».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.