Η Konzum, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Κροατίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη  ότι οι πελάτες της θα μπορούν πλέον να πληρώνουν για τις αγορές τους στα καταστήματά της με bitcoin.

Η Konzum έχει χαρακτηριστεί ως η «Walmart της Κροατίας» καθώς είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανεμπορίου της χώρας με περισσότερα από 700 καταστήματα και περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους, ενώ διαθέτει παρουσία και στη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εξυπηρετώντας περισσότερους από 650.000 πελάτες κάθε μέρα.

Αρχικά, οι πελάτες της Konzum θα μπορούν να πληρώνουν με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα στο online κατάστημα, με την εταιρεία να σχεδιάζει την επέκταση της δυνατότητας πληρωμών με crypto και στα φυσικά καταστήματά της ώστε να καταστεί η πρώτη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων στην Κροατία που παρέχει τη δυνατότητα αγορών με κρυπτονομίσματα.

 

 

«Η αποδοχή πληρωμών με κρυπτονομίσματα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η Konzum παρακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις, εισάγοντας καινοτομίες και θέτοντας πρότυπα λειτουργίας στον τομέα λιανικής» δήλωσε ο Uros Kalinic, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Konzum, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή στην καινοτομία και ήδη παρέχει τις επιλογές Google Pay και Apple Pay.

Αρχικά το online κατάστημα της Konzum θα δέχεται τα 9 κρυπτονομίσματα, -Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, USDC, USDT, EOS DAI, Ripple και Stellar Lumen- για αγορές σε περισσότερα από 12.000 προϊόντα στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, είδη παντοπωλείου, είδη οικιακής χρήσης και υγιεινής.

Η διαδικασία πληρωμής είναι σχεδόν ίδια με εκείνη της πληρωμής με κάρτα και οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν το Bitcoin ή κάποιο από τα αποδεκτά κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής όταν οριστικοποιούν την αγορά και προχωρούν στο ταμείο του online καταστήματος.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την αστάθεια στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, η Konzum θα χρησιμοποιήσει το σύστημα PayCek, «κλειδώνοντας» μια σταθερή τιμή τη στιγμή της αγοράς και διατηρώντας την μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.