Η ινδική κυβέρνηση σχεδιάζει να ρυθμίσει τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα αντί να τα απαγορεύσει, σύμφωνα με δημοσίευση του NDTV  που επικαλείται σημείωμα του υπουργικού συμβουλίου.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη απόκλιση από αυτό που όλοι περίμεναν από τις διατάξεις του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για τα κρυπτονομίσματα της Ινδίας.

Τί περίμεναν όλοι; Τίποτε λιγότερο από την γενική απαγόρευση σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin. Φαίνεται όμως ότι η έντονη αντίδραση από την κρυπτο-κοινότητα της Ινδίας απέδωσε καρπούς.

Το Securities and Exchange Board of India (SEBI) θα είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των πλατφορμών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Επίσης η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ελ Σαλβαδόρ αναγνωρίζοντας το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

 

 

Το νομοσχέδιο χρησιμοποιεί τον όρο «περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης» αναφερόμενη σε κρυπτονομίσματα για να τονίσει ότι δεν θα επιτρέπεται η χρήση τους ως μέσο πληρωμής.

Θα υπάρξει μια καταληκτική ημερομηνία για τους πολίτες της Ινδίας που θα υποχρεωθούν να αναφέρουν σε ανταλλακτήρια τα κρυπτονομίσματα που διαθέτουν.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που δεν θα συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες θα αντιμετωπίσουν χρηματικές κυρώσεις που θα φτάσουν έως και 20 ₹ crore (2,6 εκατομμύρια δολάρια). Οι διαχειριστές τους θα μπορούσαν επίσης να βρεθούν αντιμέτωποι με έως και ενάμιση χρόνο πίσω από τα κάγκελα.

Η τελική μορφή του νομοσχεδίου είναι πιθανό να έχει καταρτιστεί από το υπουργικό συμβούλιο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα μάθουμε τι τελικά θα γίνει. Πάντως σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση,  σχεδόν το 50% των Ινδών έχουν μηδενική εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα και δεν επιθυμούν την νομιμοποίησή τους.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.