Σε μια αναπάντεχη κίνηση την Τετάρτη το Facebook ανακοίνωσε την αλλαγή της πολιτικής του για τις διαφημίσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και τις σχετικές τεχνολογίες στην πλατφόρμα του.

Πλέον ο τεχνολογικός γίγαντας αυξάνει τον αριθμό των ρυθμιστικών αδειών που δέχεται, από 3 σε 27.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Facebook δημοσιοποίησε τη λίστα με τις αποδεκτές άδειες στη σελίδα του. Στη λίστα, ο τεχνολογικός γίγαντας ομαδοποιεί τις εταιρείες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα σε δύο μεγάλες κατηγορίες, ανάλογα με το αν θα χρειάζονταν ή όχι προκαταρκτική έγκριση για να μπορούν να καταχωρούν διαφημίσεις.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες ανταλλαγής, οι εταιρείες που σχετίζονται με την εξόρυξη και οι πλατφόρμες συναλλαγών θα χρειάζονται όλες τις προηγούμενες εγκρίσεις. Αντίθετα, οι εταιρείες που σχετίζονται με μέσα ενημέρωσης και εκπαίδευσης και ασχολούνται με crypto δεν θα χρειάζονται προκαταρκτική έγκριση.

Μέχρι τώρα οι εταιρείες που ήθελαν να διαφημιστούν στο Facebook έπρεπε να περάσουν από μια διαδικασία υποβολής πολλών εγγράφων για να αποδείξουν την καταλληλότητά τους.

 

 

Πλέον, σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, οι εταιρείες θα καλούνται να υποβάλουν στο Facebook, μία από τις 27 εγκρίσεις που αποδέχεται και περιλαμβάνονται στην παγκόσμια λίστα του. Μεταξύ των αποδεκτών εγκρίσεων, είναι η BitLicense, που εκδίδεται από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς και εκείνη της FCA (Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου).

Νέα δεδομένα στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων;

Το 2018 το Facebook είχε απαγορεύσει τις διαφημίσεις που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα του αλλά άρχισε να μειώνει τους περιορισμούς από το 2019, όταν και ανακοίνωσε το δικό του κρυπτονόμισμα που πλέον ονομάζεται Libra. Το γεγονός αυτό επισημαίνεται σε ιστοσελίδες της κοινότητας των crypto ως πιθανή ένδειξη νέων κινήσεων του τεχνολογικού γίγαντα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Το Facebook στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι απλώς χαλαρώνει την αυστηρή πολιτική του, εκτιμώντας ότι το περιβάλλον των crypto έχει σταθεροποιηθεί περισσότερο τον τελευταίο καιρό.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.