Ο Jack Dorsey, ένθερμος υποστηρικτής του Bitcoin, παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter, δίνοντας τη θέση του στον μέχρι πρότινος CTO της εταιρείας Parag Agrawal. 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο Agrawal, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία από το 2011, έχει Ph.D. στην Επιστήμη Υπολογιστών και ήταν ο «πρώτος μηχανικός της εταιρείας που διακρίθηκε για τη δουλειά του στους τομείς των εσόδων και ανάπτυξης της καταναλωτικής ζήτηση».

Ωστόσο αυτό που «βασανίζει» την κοινότητα των crypto είναι πως θα επηρεάσει η αλλαγή σκυτάλης την ανάμειξη του Twitter στο Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα.

Ο Dorsey ήταν γνωστός υποστηρικτής του Bitcoin, ενώ είχε απορρίψει δημόσια τα altcoins. Άλλωστε η εταιρεία πληρωμών Square, η άλλη εταιρεία του Dorsey, παρέχει τη δυνατότητα αγορών μέσω της Cash εφαρμογής της μόνο με Bitcoin και κανένα άλλο κρυπτονόμισμα. Επιπλέον στις αρχές Νοεμβρίου το τμήμα TBD του Twitter στον προγραμματικό του οδηγό περιγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία αποκεντρωμένων συναλλαγών με Bitcoin χωρίς ούτε καν να αναφέρει το Ethereum, πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το μεγαλύτερο μέρος όλων των DEX. "Όλα τα άλλα νομίσματα, για μένα, δεν έχουν καμία σημασία", είχε δηλώσει ο Dorsey αναφερόμενος στα σχέδια της Square για τα crypto.

Πλέον, αναλαμβάνει ο Agrawal να ηγηθεί μιας εταιρείας που κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο των crypto και ενώ είναι το πρόσωπο που συντόνιζε τη μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο αυτό με το project Bluesky (το πρωτόκολλο για αποκεντρωμένα social media) και τη δημιουργία ειδικής ομάδας Crypto στο Twitter.

Άτομο του περιβάλλοντος του Agrawal αναφέρει ότι «Ο Parag ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του Bluesky, οπότε είναι μάλλον ασφαλές να συμπεράνουμε ότι είναι υποστηρικτής των crypto. Αλλά ακόμα και εάν δεν ήταν, το Twitter χρειάζεται διεύρυνση του κοινού του και η κοινότητα των crypto έχει ζωτική σημασία για αυτό».

 

 

Ενώ ο Dorsey ήταν δημόσιο πρόσωπο για σχεδόν μια δεκαετία, ο Agrawal έχει κάνει ελάχιστα δημόσια σχόλια για οτιδήποτε, πόσο μάλλον για κρυπτονομίσματα. Ο Agrawal έχει μόνο ένα tweet που αναφέρει το BTC: μια ανάρτηση τον Νοέμβριο του 2019 σχετικά με μια συνάντηση για το Bitcoin στη Νιγηρία. Στην πραγματικότητα, ο Agrawal έχει κάνει μόλις 10 tweets και 13 retweets το 2021, δηλαδή, μία ανάρτηση κάθε δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο —και τα περισσότερα από αυτά ήταν άσχετα με τα crypto.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που οδηγούν στην εκτίμηση ότι θα διατηρήσει τη γραμμή της εταιρείας. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι επιλογές των προσώπων που έχει κάνει για τη στελέχωση του project Bluesky (ο πρώην προγραμματιστής του Zcash, Jay Graber, ως επικεφαλής της Bluesky) και της ομάδας crypto του Twitter (ο πρώην αντιπρόεδρο της Tendermint Core, Tess Rinearson).

Το βασικό ερώτημα ωστόσο είναι το εάν ο Agrawal λειτουργήσει ως «οπαδός» του Bitcoin όπως ο Dorsey ή αντιθέτως υιοθετήσει μια πιο επιφυλακτική στάση. Λίγες μέρες μετά την αλλαγή σκυτάλης στο Twitter η πιο ασφαλής απάντηση έρχεται από τις επιλογές των προσώπων που έχει κάνει και τα οποία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «αποκλειστικοί οπαδοί» του Bitcoin. 

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.