Η Griid,  μια εταιρεία εξόρυξης bitcoin με έδρα στο Οχάιο των ΗΠΑ, είναι η τελευταία εταιρεία εξόρυξης bitcoin που εισάγεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Αυτό επιτυγχάνεται με τη συγχώνευσή της με την Adit EdTech Acquisition Corp σε εταιρική αποτίμηση 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Adit EdTech,  μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), ανακοίνωσε τη συγχώνευση σε κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) την Τρίτη. Ο μοναδικός σκοπός μιας εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) είναι να αποκτήσει μια ιδιωτική εταιρεία και να την κάνει δημόσια.

Η Griid θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο «GRDI» αφού και τα δύο μέρη κλείσουν τη συγχώνευση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Δηλαδή, υπό προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων και της έγκρισης των μετόχων της Adit EdTech. Στη συνέχεια, η εταιρεία εξόρυξης bitcoin θα λάβει περίπου 246 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από την Adit EdTech.

Ακόμα μία εταιρεία εξόρυξης Bitcoin γίνεται δημόσια

Η συμφωνία αυτή έρχεται αφότου η Griid εξασφάλισε πιστωτική διευκόλυνση 525 εκατομμυρίων δολαρίων από το Blockchain.com.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση προς επενδυτές  που δημοσίευσε πρόσφατα η Adit EdTech, η Griid αναμένει να εξορύξει 637 BTC φέτος. Μέχρι το 2024, η εταιρεία προβλέπει την εξόρυξη έως και 24.348 BTC ετησίως.

Μιλώντας για τη συγχώνευση, ο Trey Kelly,  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Griid, δήλωσε:

"Χτίζουμε μια αμερικανική εταιρεία υποδομής με τον μεγαλύτερο αγωγό ενέργειας χωρίς χρήση άνθρακα μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών εξόρυξης bitcoin με το χαμηλότερο κόστος κλιμακούμενης παραγωγής. Η ομάδα μας έχει επιδείξει ένα ιστορικό επιτυχημένης εκτέλεσης τα τελευταία τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας και ανυπομονούμε να προσφέρουμε επέκταση της χωρητικότητας μέσω αυτής της συναλλαγής."

 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adit EdTech, David Shrier,  τόνισε επίσης τη σημασία της εξόρυξης Bitcoin χωρίς άνθρακα.

"Ο συνδυασμός της Griid, ενός μεγάλου αγωγού ενέργειας χαμηλού κόστους, χωρίς άνθρακα, διακριτικής πρόσβασης σε ASIC επόμενης γενιάς και κορυφαίας απόδοσης στην αγορά, τα τοποθετεί σε τέτοιο σημείο ώστε να δημιουργήσουν ελκυστική κερδοφορία και ανάπτυξη".

Φέτος υπήρξε υψηλό ποσοστό ατομικής αλλά και θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin. Κατά συνέπεια, οι εταιρείες εξόρυξης σε όλο τον κόσμο εισέρχονται στο χρηματιστήριο μέσω SPAC ή παραδοσιακών αρχικών δημόσιων προσφορών (IPO). Τον περασμένο μήνα, η Αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης bitcoin Iris Energy  υπέβαλε αίτηση συγκέντρωσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω απευθείας εισαγωγής στις Η.Π.Α.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια άλλη εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η Bitdeer Technologies  με έδρα τη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε το σχέδιό της να εισαχθεί στις ΗΠΑ μέσω συμφωνίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την SPAC Blue Safari Group Acquisition Corp.

Εξόρυξη στις Η.Π.Α.

Οι ΗΠΑ έχουν γίνει ο νούμερο ένα προορισμός για τους εξορύκτες bitcoin, χάρη στη συνεχιζόμενη καταστολή των αντίστοιχων εταιρειών της Κίνας.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Κίνα ήταν ο ηγέτης της αγοράς όσον αφορά το ποσοστό κατακερματισμού. Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν σχεδόν εν μία νυκτί.

Η πλειονότητα των εξορυκτών που εγκατέλειψαν την Κίνα εγκαταστάθηκαν στην Αμερική, μια μετακίνηση που ονομάστηκε "η μεγάλη μετανάστευση της εξόρυξης".

Αυτή η μετανάστευση είχε ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να καταστούν παγκόσμιος κόμβος εξόρυξης. Mε τις προπαραγγελίες  μηχανών εξόρυξης και τις προβλέψεις ρυθμού κατακερματισμού για το 2022, αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει σύντομα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.