Η γιγαντιαία υπηρεσία πληρωμών NCR συνεργάζεται με την New York Digital Investment Group (NYDIG) για να δώσουν την δυνατότητα σε 650 τράπεζες στις ΗΠΑ να προσφέρουν υπηρεσίες bitcoin trading στους πελάτες τους μέσω των εφαρμογών τους για κινητά.

Αυτά μας τα ανακοίνωσε η NYDIG με το παρακάτω tweet  που παραπέμπει και στην αντίστοιχη κάλυψη  του γεγονότος από το bloomberg.

H NYDIG είναι θυγατρική της Stone Ridge, επιχείρησης διαχείρισης εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων με ενεργητικό πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια,

Ο πρόεδρος της συνεργαζόμενης για υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος NCR, Douglas Brown δήλωσε:

"Πιστεύουμε ακράδαντα στα πλεονεκτήματα των κρυπτονομισμάτων και της στρατηγικής εφαρμογής. Και αυτό ισχύει για τις τραπεζικές μας σχέσεις, όπως αποδεικνύεται από την NYDIG, και από τους λιανοπωλητές, καθώς και από τα εστιατόρια και τα παρόμοια."

 

 


Η NCR ιδρύθηκε το 1884 ως Εθνικό Ταμείο και απασχολεί πλέον περισσότερους από 34.000 υπαλλήλους μοιρασμένους σε 160 χώρες. Τα προϊόντα της διανέμονται σε 141 χώρες. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την AT&T το 1991, αλλά επανιδρύθηκε ως ανεξάρτητη εταιρεία το 1997. Στον ιστότοπο της NCR αναφέρεται ότι η εταιρεία είναι «ο Νο.1 παγκόσμιος πάροχος λογισμικού POS για λιανική και φιλοξενία» και «ο Νο.1 πάροχος ATM πολλαπλών προμηθευτών λογισμικού."

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών RBR, η NCR είναι ο μεγαλύτερος πάροχος λογισμικού σημείων πώλησης σε παντοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως, με το μερίδιο στην αγορά να φτάνει στο 45%. Η εταιρεία εξυπηρετεί 180.000 εστιατόρια, αλυσίδες λιανικής, ξενοδοχεία και πολλούς άλλους επιχειρηματικούς κλάδους.

Το bitcoin που θα αγοράζονται μέσω της πλατφόρμας της NCR θα προέρχεται από διάφορες ρυθμιζόμενες ανταλλαγές OTC (over the counter) και θα πωλoύνται με ορισμένο ποσοστό κέρδους, και τέλος συναλλαγής το οποίο θα καθορίζεται από την τράπεζα. Η NYDIG θα παρέχει τις υπηρεσίες φύλαξης των bitcoin.

Ωστόσο, ο Douglas Brown είπε ότι στο μέλλον, η NCR θα μπορεί να φυλάσσει η ίδια τα κρυπτονομίσματα. Ο επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της NCR, Tim Vanderham, συνεργάζεται με σχεδόν 200.000 εστιατόρια και άλλους πελάτες λιανικής για να τους βοηθήσει να δεχτούν πληρωμές σε bitcoin, πρόσθεσε ο Brown, σημειώνοντας ότι η NCR μπορεί επίσης να κάνει τις συναλλαγές bitcoin διαθέσιμες μέσω 800.000 ATM και πολλά άλλα.

Η NYDIG συνεργάστηκε με διάφορες εταιρείες για να επιτρέψει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσφέρουν συναλλαγές bitcoin στους πελάτες τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την συνεργασία της με την Finserv ώστε να επιτρέψει σε 10.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσφέρουν συναλλαγές bitcoin. Συνεργάζεται επίσης με την τραπεζική πλατφόρμα της Q2 για να δώσει τη δυνατότητα σε 18 εκατομμύρια χρήστες να αγοράσουν, να κατέχουν και να πουλήσουν bitcoin.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.