Εν μέσω της απαγόρευσης εξόρυξης bitcoin, ιδιοκτήτες υδροηλεκτρικών σταθμών στην Κίνα πωλούν τις επιχειρήσεις τους και προσφέρουν "μυστική" εξόρυξη.

Η απαγόρευσης εξόρυξης bitcoin στην Κίνα, προκάλεσε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών να αποφασίσουν να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους, λέγοντας ότι αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξόρυξη bitcoin.

Θα συνεχιστεί άραγε η εξόρυξη bitcoin στην Κίνα ως παράνομη δραστηριότητα;

Όπως έγινε πλέον σαφές στην κρυπτο-κοινότητα, η Κίνα αποφάσισε να πολεμήσει το bitcoin στην χώρα. Επικαλούμενη περιβαλλοντικά ζητήματα απαγόρευσε τις εργασίες εξόρυξης ε πολλές περιοχές με τις επιπτώσεις στο δίκτυο του bitcoin να είναι πλέον ορατές: Η ισχύς κατακερματισμού του δικτύου παρουσίασε δραματική μείωση. Αυτό φυσικά συμπαρέσυρε και τις εταιρείες που πουλούσαν ηλεκτρική ενέργεια στις εγκαταστάσεις εξόρυξης. Σύμφωνα με κινέζικα μέσα ενημέρωσης, ιδιοκτήτες μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών έχουν θέσει τις υπηρεσίες τους προς πώληση στην δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου μεταχειρισμένων Xiandyu. Επίσης αναφέρεται ότι μέσω της αγοράς τέτοιων εγκαταστάσεων θα μπορούσε να συνεχιστεί υπό κάλυψη η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η αξία των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων που διατίθενται προς πώληση έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ενώ λοιπόν μερικές επιχειρήσεις εξόρυξης θα μπορούσαν να στραφούν στην 'παράνομη' εξόρυξη για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, οι περισσότερες εξετάζουν την μετεγκατάστασή τους σε άλλα, πιο φιλικά προς τις δραστηριότητές τους κράτη.

 

 

Πρόσφατα περισσότεροι από τρεις τόνοι εξοπλισμού εξόρυξης ήταν έτοιμοι να αποσταλούν από την Κίνα στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Francis Suarez, υποσχέθηκε  φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια για όσες επιχειρήσεις εξόρυξης μετακομίσουν στην πόλη του.

Άλλες αναφορές λένε ότι κινέζικες επιχειρήσεις εξόρυξης διερευνούν και άλλες επιλογές, όπως είναι η μετεγκατάσταση στο γειτονικό Καζακστάν. Άλλοι προτιμούν να μετακινηθούν στην Δύση, με τον Καναδά και τις ΗΠΑ να είναι οι πιο ελκυστικές επιλογές, ειδικά το Τέξας και φυσικά η Φλόριντα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.