Ο John McAfee, ο άνθρωπος πίσω από το γνωστό antivirus πρόγραμμα McAfee αλλά και ένθερμος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, βρέθηκε νεκρός, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κελί στο οποίο κρατείτο στην Βαρκελώνη.

Τα δυσάρεστα νέα τα μάθαμε από τις El Mundo και El Pais που μετέδωσαν αρχικά την είδηση του θανάτου του John McAfee στο κελί στο οποίο βρισκόταν κρατούμενος.

Τα νέα μεταδόθηκαν επίσης και από το Reuters Legal στο Twitter.

 

>

 

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει άλλη πληροφόρηση για το θάνατό του και την αιτία του, αν και τα δύο ισπανικά πρακτορεία αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πάντως, απ'ότι φαίνεται, ότι η McAfee αυτοκτόνησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση του θανάτου του έρχεται την ίδια ημέρα που το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ενέκρινε την έκδοση του επιχειρηματία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο McAfee είχε κατηγορηθεί στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή.

Επίσης είχε καtηγορηθεί σε ξεχωριστή υπόθεση, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για παράνομη προώθηση αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICO).

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.