Η εταιρεία επιχειρηματικής ευφυϊας έχει μετατρέψει ήδη τομεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου της σε bitcoin.

Η MicroStrategy είναι ασταμάτητη σε αυτό που μας έχει συνηθίσει να κάνει τον τελευταίο χρόνο- να αγοράζει bitcoin με όποιον τρόπο μπορεί. Τώρα, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν  στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η εταιρεία προτείνει την δημόσια προσφορά κοινών μετοχών κατηγορίας Α μέσω Συμφωνία πώλησης ανοικτής αγοράς (Open Market Sale Agreement). Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία μπορεί να πουλάει μετοχές κατά περιόδους, ανάλογα με τις ανάγκες της.

 

 

Στο έγγραφο που κατατέθηκε αναφέρεται η πρόθεση της εταιρείας:

"Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα καθαρά έσοδα από την πώληση οποιασδήποτε κοινής μετοχής κατηγορίας Α που προσφέρεται βάσει αυτού του ενημερωτικού δελτίου για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης bitcoin"

Αν και η MicroStrategy εδώ δεν φαίνεται να είναι κατηγορηματική για την αποκλειστική διάθεση των ποσών που θα αντληθούν σε αγορές bitcoin, δεν πρέπει να μην λαμβάνουμε υπ'όψιν τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο. Η εταιρεία κατέχει ήδη 92.079 BTC ($3.7 δισ. δολάρια), τα οποία είναι και το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου της. Την περασμένη εβδομάδα προχώρησε στην πώληση εταιρικών ομολόγων αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων που προστίθεται και αυτό στα αποθεματικά της εταιρείας. Ωστόσο με τις κινήσεις αυτές δημιουργούνται και κίνδυνοι που αναφέρονται και στα έγγραφα που κατατέθηκαν.

"Η συγκέντρωση των αποθεμάτων μας σε bitcoin, ενισχύει τους κινδύνους που ενέχει η στρατηγική απόκτησης bitcoin ... Η εξυπηρέτηση του χρέους μας θα απαιτήσει σημαντικό ποσό μετρητών και ενδέχεται να μην έχουμε επαρκή ταμειακή ροή από την επιχείρησή μας ώστε να πληρώσουμε το χρέος μας"

Φυσικά, κάθε εταιρεία αντιμετωπίζει κινδύνους. Αλλά η MicroStrategy φαίνεται να ζει μέσα από αυτούς. Από την αρχική αγορά των πρώτων 21.454 bitcoin prow 11.653 δολάρια τον περασμένο Αύγουστο, η τιμή του κρυπτονομίσματος εκτοξεύθηκε, αρχικά μέχρι τα 63.498 δολάρια τον Απρίλιο, προτού πέσει στα 33.500 δολάρια τον Ιούνιο. Η τιμή κυμαίνεται τώρα περίπου λίγο πιο κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Μια περαιτέρω μείωση της αξίας του κρυπτονομίσματος θα έριχνε και την τιμή της μετοχής, γεγονός που θα δυσκόλευε αρκετά την εταιρεία.

"Τα bitcoin που διακρατούμε προσφέρουν μικρότερη ρευστότητα από τα υπάρχοντα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών μας και ενδέχεται να μην μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγή ρευστότητας για εμάς στον ίδιο βαθμό με τα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών"

Ο χρόνος θα δείξει πως θα κινηθεί πλέον MicroStrategy, αν και εμείς δεν έχουμε πολλές αμφιβολίες.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.