Η Anonymous δημοσίευσαν μήνυμα για τον Elon Musk σε ένα βίντεο στο οποίο αποκαλούν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla "τίποτα περισσότερο από έναν ακόμη πλούσιο ναρκισσιστή τύπο που είναι απελπισμένος για προσοχή".

Δεν μένουν όμως μόνο εκεί. Αποκαλύπτουν καταστάσεις και πτυχές του χαρακτήρα του Musk,για τις οποίες ενδεχομένως να να μην έχουν ιδέα οι περισσότεροι. Για παράδειγμα αποκαλύπτον τον τρόπο συμπεριφοράς προς τους υπαλλήλους του, τις καταστρεπτικές για το περιβάλλον κινήσεις του, την προέλευση της περιουσίας του αλλά και το πως καταφέρνει η Tesla να έχει κέρδη καθώς και τις προσπάθειές του να συγκεντρώσει και να θέσει υπό τον έλεγχό του την εξόρυξη του bitcoin.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα αρχίζει με την φράση: "Πολίτες του κόσμου σας χαιρετίζουμε. Αυτό είναι ένα μήνυμα από τους Anonymous για τον Elon Musk."

Το βίντεο ξεκινάει εξηγώντας πως κατάφερε να γίνει δημοφιλής ο Elon Musk: "Τα περασμένα χρόνια απόλαυσες περισσότερη φήμη από οποιονδήποτε άλλον δισεκατομμυριούχο πατώντας στην επιθυμία πολλών από εμάς να ζήσουμε σε έναν κόσμο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και διαστημικές εξερευνήσεις. Αλλά πρόσφατα, η προσεκτικά χτισμένη δημόσια εικόνα σου, άρχισε να εκτίθεται, και ο κόσμος αρχίζει να σε βλέπει ως τίποτε περισσότερο από έναν ακόμη ναρκισσιστή πλούσιο τύπο που είναι απελπισμένος για προσοχή."

"Φαίνεται ότι η θέλησή σου να σώσεις τον κόσμο βασίζεται στο κόμπλεξ ανωτερότητας και υπεροχής που σε διακατέχει, παρά σε αληθινό ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα."

Εργαζόμενοι, μικρά παιδιά και περιβάλλον υποφέρουν λόγω του Elon Musk

Οι Anonymous δίνουν έμφαση στην έλλειψη ενδιαφέροντος του Musk για τους ανθρώπους λέγοντας ότι "είναι προφανές στους εργαζομένους του εδώ και πολύ καιρό που αντιμετωπίζουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις υπό την ηγεσία του εδώ και χρόνια"

Οι Anonymous δεν παραλείπουν να αναφερθούν σε άρθρο του Observer  υπό τον τίτλο "Ο Elon Musk πιέζει τους βιομηχανικούς εργάτες στα όρια καθώς τα κέρδη αυξάνουν". Σο άρθρο αυτό εξηγείται ότι οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους καταγγέλλουν ότι η εταιρεία ρισκάρει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της με την αδιάκοπη αναζήτηση αυτών των φανταστικών αριθμών."

Όπως είναι φυσικό, οι Anonymous δεν μένουν μόνο εκεί. Αναφέρονται επίσης και σε ένα άρθρο στους Times  που έχει τον αποκαλυπτικό τίτλο "Οι ματωμένες μπαταρίες γεμίζουν την περιουσία του Elon Musk.

"Αυτό είναι επίσης προφανές στα μικρά παιδιά που δουλεύουν στα ορυχεία λιθίου ανά τον κόσμο, τα οποία καταστρέφουν και το περιβάλλον για τα καλά."

"Έχεις ταχθεί ανοικτά υπέρ πραξικοπημάτων ώστε να εγκαθιδρυθούν δικτατορικά καθεστώτα στις περιοχές που εξορύσσονται τα τοξικά προϊόντα σου."

Φυσικά υπάρχει και η αναφορά στην κρίση μεγαλείου του αγαπητού κυρίου Musk.

"Έφτασες στο σημείο να αυτο-χριστείς 'Αυτοκράτωρ του Άρη', ένα μέρος στο οποίο θα στέλνεις ανθρώπους να πεθάνουν" αναφερόμενοι αυτή την φορά σε ένα άρθρο στο Entrepreneur  με τίτλο "Ο Elon Musk ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Άρη"

"Οι υποστηρικτές σου παραβλέπουν όλα αυτά τα θέματα γιατί επικεντρώνονται στο εν δυνάμει καλό που μπορούν να φέρουν τα έργα σου στον κόσμο" λένε οι Anonymous, προσθέτουν με νόημα όμως ότι "δεν είσαι ο μοναδικός παίκτης και ο ανταγωνισμός απέναντί σου γίνεται όλο και πιο έντονος κάθε μέρα που περνά. Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που ασχολούνται με την εξερεύνηση του διαστήματος και τα ηλεκτρικά οχήματα. Είσαι ο μοναδικός Διευθύνων Σύμβουλος που έχει καταφέρει να λατρεύεται από μια ομάδα που ακολουθεί τα σκατο-post σου και τις τρολιές σου στα κοινωνικά μέσα"

Τα έσοδα της Tesla προέρχονται από κρατικές επιδοτήσεις, όχι από τα αυτοκίνητα

Οι Anonymous αναφέρονται και στο πως βγάζει χρήματα η Tesla. Λένε ότι "πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν τώρα ότι η συντριπτική πλειοψηφία του εισοδήματος της Tesla δεν προέρχεται στην πραγματικότητα από την πώληση αυτοκινήτων. Προέρχεται από κρατικές επιδοτήσεις, που πωλούν πίστωση φόρου άνθρακα για την καινοτομία σας με την καθαρή ενέργεια". Ωστόσο δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι¨

"Τεχνικά δεν πρόκειται για δική σου καινοτομία καθώς δεν είσαι εσύ ο ιδρυτής της Tesla. Εσύ απλά αγόρασες την επιχείρηση από δύο ανθρώπους που είναι πιο ευφυείς από όσο είσαι εσύ."

Οι Anonymous αναφέρονται στους artin Eberhard και Marc Tarpenning.

Σε συνέντευξή τους στο CNBC ο Tarpenning είπε ότι ο Musk ήταν επενδυτής στην επιχείρηση. "Πάντα μας υποστήριζε, από την αρχή, αλλά δεν ήταν ο ιδρυτής. Εμείς το ξεκινήσαμε" ενώ ο Eberhard πρόσθεσε ότι "Στην πραγματικότητα πέτυχε μερικά καταπληκτικά πράγματα… Δεν είμαι σίγουρος γιατί έπρεπε να πει ότι ήταν ο ιδρυτής αφού δεν ήταν. Δεν το καταλαβαίνω."

Αναφερόμενοι σε άρθρο με τίτλο "Tesla: Οι πωλήσεις Bitcoin και οι περιβαλλοντικές πιστώσεις αυξάνουν τα κέρδη" οι Anonymous σημειώνουν:

"Η Tesla έχει επίσης κερδίσει περισσότερα χρήματα κρατώντας bitcoin για δύο μήνες από ό,τι σε χρόνια πώλησης αυτοκινήτων. Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι αυτά το bitcoin αγοράστηκαν με χρήματα από αυτές τις κρατικές επιδοτήσεις."

 

 

Όσον αφορά το bitcoin και τα εισοδήματα της Tesla από την κυβέρνηση, οι Anonymous λένε:

"Πιστεύεται ευρέως ότι αναγκαστήκατε να αποκηρύξετε τη εμπλοκή της εταιρείας σας με το bitcoin για να εξασφαλίσετε ότι αυτά τα 'πράσινα χρήματα' της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να ρέουν στα ταμεία της Tesla".

Η ομάδα σημειώνει στην συνέχεια ότι "Το επιχείρημα χρήσης ενέργειας σχετικά με την εξόρυξη απόδειξης εργασίας (Proof-Of-Work) είναι μια συνομιλία πολύ λεπτών εννοιών που απαιτεί μια αρκετά περίπλοκη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των ηλεκτρικών δικτύων και του τρόπου με τον οποίο σπαταλιέται η υπερβάλουσα ενέργεια από τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και η οποία αναζητείται από τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων:

"Πρόκειται για μια συνομιλία που την έχετε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο και την γνωρίζατε εις βάθος. Αλλά μόλις απειλήθηκε η κύρια πηγή εσόδων σας, προσποιηθήκατε ότι είστε ανίδεοι σε μια προσπάθεια να παίξετε και τις δύο πλευρές του φράχτη."

Η προσπάθεια του Elon για συγκέντρωση και έλεγχο της εξόρυξης bitcoin

Στη συνέχεια, το βιντεοσκοπημένο μήνυμα λέει για την προσπάθεια του Elon Musk να συγκεντρώσει και να ελέγξει την εξόρυξη του bitcoin. Στις 24 Μαΐου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ανακοίνωσε στο Twitter ότι είχε συναντηθεί με κορυφαίους εξορύκτες bitcoin της Βόρειας Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της κλειστής συνάντησης που φιλοξένησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microstrategy Michael Saylor, είπε ότι οι εξορύκτες έχουν συμφωνήσει να σχηματίσουν ένα Bitcoin Mining Council.

Ωστόσο, ο Anonymous είπε:

"Η κίνηση του [Elon] να δημιουργήσει ένα Bitcoin Mining Council θεωρήθηκε σωστά ως μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο κλάδος και να τον πάρει υπό τον έλεγχό του".

Στη συνέχεια, η ομάδα αναφέρθηκε σε ένα άρθρο στο Bitcoin News  με τίτλο «Οι υποστηρικτές των Crypto είναι σκεπτικοί για την κλειστή συνάντηση μεταξύ δισεκατομμυριούχων και εξορυκτών bitcoin".

Ο Elon καταστρέφει τους κατόχους κρυπτονομισμάτων

Δεν υπήρχε περίπτωση φυσικά, οι Anonymous να μην αναφερθούν στα posts και τα tweets, λέγοντας:

"Διαβάζοντας από τα σχόλια στις αναρτήσεις σας στο Twitter, φαίνεται ότι τα παιχνίδια που έχεις παίξει με τις αγορές των κρυπτονομισμάτων έχουν καταστρέψει ζωές. Εκατομμύρια επενδυτές λιανικής βασίζονταν πραγματικά στα κέρδη τους για να βελτιώσουν τη ζωή τους."

"Αυτό είναι κάτι που δεν θα καταλάβεις ποτέ γιατί γεννήθηκες μέσα στον κλεμμένο πλούτο ενός ορυχείου σμαραγδιών στο καθεστώς απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής και δεν έχεις ιδέα πώς είναι ο αγώνας για τους περισσότερους εργαζόμενους στον κόσμο", πρόσθεσαν οι Anonymous, αναφερόμενοι σε ένα άρθρο  με τίτλο "Η οικογένεια του Elon Musk κατείχε κάποτε ένα ορυχείο σμαραγδιών στη Ζάμπια - αυτή είναι η συναρπαστική ιστορία του πώς κατάφεραν να το αποκτήσουν."

Οι Anonymous ξεκαθαρίζουν ότι, "Φυσικά, αναλαμβάνουν τον κίνδυνο όταν επενδύουν και όλοι γνωρίζουν ότι είναι προετοιμασμένοι για μεταβλητότητα στα κρυπτονομίσματα", "αλλά τα tweets σου αυτή την εβδομάδα δείχνουν μια σαφή περιφρόνηση για τον μέσο εργαζόμενο" και καταλήγουν: "Καθώς οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι έχουν τα όνειρά τους ρευστοποιημένα από τα δημόσια οργή σου, συνεχίζεις να τους κοροϊδεύεις με μιμίδια από ένα από τα αρχοντικά σου των εκατομμυρίων δολαρίων.

Το βίντεο τελειώνει με ένα μήνυμα προς τον Musk που λέει: "Ίσως πιστεύεις ότι είσαι το πιο έξυπνο άτομο μέσα στο δωμάτιο, αλλά τώρα ήρθε η ώρα της αναμέτρησης. Είμαστε ανώνυμοι. Είμαστε Λεγεώνα. Να μας περιμένεις."

Απολάυστε το βίντεο:

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.