Την ώρα που η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας προειδοποιούσε τους επενδυτές για κινδύνους στις επενδύσεις των κρυπτονομισμάτων, η BNY Mellon ξεκίνησε υπηρεσίες φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα.

Η BNY Mellon, η οποία να σημειωθεί ότι είναι η παλαιότερη τράπεζα της Αμερικής, συνεχίζει τις προσπάθειές της για εισχώρηση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων σχεδιάζοντας την έναρξη υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων στην Ιρλανδία μέσω του τοπικού υποκαταστήματός της.

Την ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα της χώρας εξέφρασε τις "μεγάλες ανησυχίες" της σχετικά με την αύξηση της δημοτικότητας του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

Τα παραπάνω παρουσιάστηκαν σε εκτενές άρθρο από την Business Post,  για την παροχή αυτών των υπηρεσιών από την μονάδα ψηφιακών νομισμάτων της τράπεζας που εγκαταστάθηκε στο Δουβλίνο.

Με την ονομασία "Ψηφιακός κόμβος καινοτομίας" (Digital Innovation Hub), η λειτουργία του θα ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα της χώρας και θα ενεργεί ως θεματοφύλακας για κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin, μη ανταλλάξιμα tokens (NFT) και ψηφιακά νομίσματα έκδοσης των κεντρικών τραπεζών (CBDC) όταν αυτά τεθούν σε κυκλοφορία.

 

 

Συνοπτικά, λοιπόν, το ίδρυμα αυτό θα επιτρέπει στους πελάτες του να διατηρούν, να μεταφέρουν και να εκδίδουν ψηφιακά στοιχεία.

Η πρωτοβουλία αυτή της BNY Mellon στην Ιρλανδία, έρχεται σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες σε όλον τον κόσμο έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις πιθανές απειλές που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Σε αυτού εντάσσεται και η Derville Rowland,  ανώτερη αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας. Η Derville Rowland συμμετείχε σε αυτήν την τάση πρόσφατα.

Όπως σημειώθηκε από το Bloomberg,  η Rowland περιγράφει τα κρυπτονομίσματα ως "αρκετά κερδοσκοπικά, μη ρυθμιζόμενη επένδυση." Όπως και ο Κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, έτσι και αυτή προειδοποίησε τους σημερινούς αλλά και τους μελλοντικούς επενδυτές για τις πιθανότητες απώλειας όλων των χρημάτων τους σε περίπτωση που τα επενδύσουν σε αυτά.

Η Rowland αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής διαχείρισης επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Η ESMA είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία κανονισμών για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Έτσι λοιπόν, οι αρνητικές της θέσεις και απόψεις για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υιοθέτηση επιβολής αυστηρών κανονισμών στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι χαρακτήρισε την άνοδο της της δημοτικότητας των κρυπτονομισμάτων ως "μεγάλη ανησυχία" για τον οικονομικό χώρο.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.