Τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε πρόσφατα, δείχνουν ότι ένας στου τέσσερις Αυστραλούς επιθυμούν να λαμβάνουν τουλάχιστον μέρος του μισθού τους σto κρυπτονόμισμα.

Αν και οι λόγοι αυτής της στάσης των ερωτώμενων ποικίλουν, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι γενικά μιλώντας, το ενδιαφέρον των Αυστραλών για τα κρυπτονομίσματα και την αποκεντρωμένη οικονομία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από τον ιστότοπο Finder, έλαβαν μέρος 1000 Αυστραλοί πολίτες. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η επιχείρηση που βρίσκεται πίσω από την λειτουργία του Finder είναι από τις πρώτες στην χώρα που δίνουν στους εργαζόμενούς τους την δυνατότητα να λαμβάνουν ένα μέρος του μισθού τους σε κρυπτονόμισμα. Η έρευνά της λοιπόν δείχνει ότι το 24% των Αυστραλών, δηλαδή 4,7 εκατομμύρια ατόμων είναι έτοιμοι να δεχθούν bitcoin (BTC) ως μέρος του μισθού τους.

Από αυτούς που επιθυμούν να πληρώνονται με bitcoin, το 14% λέει ότι πιστεύει πως η αξία του θα αυξηθεί, ενώ ένα 10% πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να επενδύσουν πιο εύκολα στα κρυπτονομίσματα σε σχέση με την φορολογία.

 

 

Ο Taylor Blackburn, ειδικός οικονομικός σύμβουλος στο Finder, σημειώνει ότι τα κρυπτονομίσματα είδαν σημαντική αύξηση την περασμένη χρονιά "παρά τις πτώσεις και την ασταθή φύση τους". Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας έρευνας υπογράμμισε:

"Με ολοένα και περισσότερους Αυστραλούς να αναζητούν αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, περιουσιακά στοιχεία που να αποφέρουν απόδοση και εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρωθούν μέρος του μισθού τους σε bitcoin."

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, οι Αυστραλοί της Generation X είναι πιο πιθανό να βλέπουν ένα μισθό σε κρυπτονομίσματα ως επένδυση. 22% από τους ερωτώμενους αυτής της ηλικιακής ομάδας, πιστεύουν ότι το bitcoin πρόκειται να εκτιμηθεί περισσότερο στο μέλλον, άποψη που έχει και το 19% των millenials. Για σύγκριση μόνο το 1% των ερωτώμενων με ηλικία άνω των 60 έχει παρόμοια αισιόδοξη άποψη.

Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι με τα υψηλότερα εισοδήματα (από 100.000 δολάρια και πάνω) δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το bitcoin γενικά. Επίσης οι άνδρες είναι περισσότερο θετικοί (21%) στην ιδέα της πληρωμής μέρους του μισθού τους σε bitcoin, από ότι οι γυναίκες (8%), λόγω της πεποίθησής τους ότι η αξία του bitcoin θα αυξηθεί. 13% των ανδρών και 8% των γυναικών αντίστοιχα που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρούν ότι οι κρυπτο-μισθοί θα τους βοηθήσουν να επενδύσουν πιο εύκολα στα κρυπτονομίσματα σε σχέση με την φορολογία.

Παρά τις θετικές τάσεις προς τα κρυπτονομίσματα που καταγράφηκαν στην έρευνα, δεν παύει να ισχύει ότι περισσότεροι από τους μισούς Αυστραλούς - για την ακρίβεια το 55% - δεν ενδιαφέρονται ποσώς για τα κρυπτονομίσματα. Ένα 13% φοβάται την αστάθεια της αξίας των κρυπτονομισμάτων, γεγονός που τους μειώνει την εμπιστοσύνη προς αυτά, ενώ ένα 8% δηλώνει ότι χρειάζεται άμεση πρόσβαση σε ολόκληρο τον μισθό του την ημέρα της πληρωμής.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.