Συγκρίνοντας την ανάπτυξη του bitcoin με όλους όγκου συναλλαγών και τιμής, ο Michael Saylor συμπεραίνει ότι το κρυπτονόμισμα είναι ζωντανό.

Η αστάθεια της τιμής του μπορεί να φαντάζει τρομακτική για μερικούς επενδυτές του bitcoin, αλλά αυτό είναι το τίμημα για να έχουμε αποδόσεις δεκαπλάσιες από εκείνες του δείκτη S&P για περισσότερο από μια δεκαετία. Επίσης χαρακτήρισε τον Elon Musk "ενθουσιώδη για το bitcoin" παρά την κριτική που έχει δεχτεί τελευταία.

Μιλώντας για την εκτεταμένη αστάθεια που αντιμετώπισε το εμβληματικό κρυπτονόμισμα την τελευταία εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy είπε ότι τέτοιες δραματικές αυξομειώσεις πρέπει να είναι αναμενόμενες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Πάντως πιστεύει ότι το τίμημα είναι μικρό για τους επενδυτές που θέλουν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη.

"Η αστάθεια είναι το τίμημα για την δεκαπλάσια απόδοση από εκείνη του δείκτη S&P για μια δεκαετία και μεγαλύτερη απόδοση από τον Nasdaq τον S&P για οκτώ από τους 12 τελευταίους μήνες."

Επίσης συνέκρινε την συντριβή της περασμένης εβδομάδας με παρόμοιες καταστάσεις της Black Thursday το 2020, όταν το bitcoin έχασε περίπου 50% της αξίας του μέσα σε μία ημέρα. Βέβαια, εκτός από τα διαφορετικά επίπεδα τιμών τότε και τώρα, υπάρχει και δραματική διαφορά στους όγκους των συναλλαγών σε ανταλλακτήρια όπως το Binance, που είναι καταλυτικά για να πούμε ότι "το bitcoin είναι ζωντανό"

 

 

Ο Saylor ερωτήθηκε εάν "ο Elon Musk προκάλεσε το κύμα πωλήσεων" στην αγορά. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία Tesla του Musk, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι διακόπτει την αποδοχή bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα της και αμέσως μετά ακολούθησε η κατάρρευση.

Ο Saylor απέφυγε να απαντήσει ευθέως και είπε ότι "ο Elon Musk είναι ενθουσιώδης με το bitcoin. Είναι τόσο ενθουσιώδης, όσο και εγώ."

Επιπλέον ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy είπε ότι πιστεύει πως ο Musk θέλει να εργαστεί με την κοινότητα του bitcoin ώτσε να γίνει την διαδικασία εξόρυξης πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Από τότε που η MicroStrategy ανακοίνωσε την πρώτη της αγορά bitcoin η οποία κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια, τον περασμένο Αύγουστο, ο Saylor έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο προβεβλημένους υποστηρικτές του κυρίαρχου κρυπτονομίσματος.

Έκτοτε έχουν ακολουθήσει πολλές αγορές, που είχαν σαν αποτέλεσμα την κατοχή από την Microstrategy σημαντικής ποσότητας bitcoin. Πρόσφατα, κατά την διάρκεια της κατάρρευσης, ο Saylor σημείωσε  ότι "οι οντότητες που ελέγχω τώρα κατέχουν 111.000 BTC και δεν έχει πουληθεί ούτε ένα satoshi. Bitcoin Για Πάντα.”

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.