Μια νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στην συζήτηση για την κατανάλωση ενέργειας του δικτύου του bitcoin, δείχνοντας ότι το το τραπεζικό σύστημα καταναλώνει περισσότερη από διπλάσια ενέργεια από όση το bitcoin.

Η Galaxy Digital δημοσίευσε έρευνα  η οποία τιτλοφορείται "Σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin: Ποσοτική προσέγγιση σε υποκειμενική ερώτηση." Οι συντάκτες εξηγούν: Αυτή η έκθεση υιοθέτησε μια ποσοτική προσέγγιση, συγκρίνοντας την ενεργειακή χρήση του bitcoin με εκείνη άλλων βιομηχανιών.

Στην έρευνα μπορεί να δει κανείς την σύγκριση της κατανάλωσης ενέργειας μεταξύ του τραπεζικού συστήματος, του χρυσού και του bitcoin.

Σύμφωνα με την έρευνα, το δίκτυο του bitcoin καταναλώνει κατά προσέγγιση 113,89 TWh/έτος συνολικά. Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνει τη κατανάλωση των εξορυκτικών εγκαταστάσεων, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα εξορυκτικά pools (mining pools) και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος των κόμβων.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την βιομηχανία του χρυσού, εκτιμάται σε 240,61 TWh/έτος, ενώ ο τραπεζικός τομέας καταναλώνει την μερίδα του λέοντος.

 

 

Οι συντάκτες σημειώνουν ότι "Οι τέσσερις βασικοί τομείς της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέονται με το ευρύτερο τραπεζικό σύστημα με αρκετά δεδομένα για τον καθορισμό αποδεκτών εκτιμήσεων, είναι τα κέντρα τραπεζικών δεδομένων, τα υποκαταστήματα των τραπεζών, τα ΑΤΜ και τα κέντρα δεδομένων των δικτύων των καρτών."

"Εκτιμούμε ότι το τραπεζικό σύστημα χρησιμοποιεί 263,72 TWh ενέργειας κάθε χρόνο"

Συμπερασματικά, η έκθεση επισημαίνει τις δυνατότητες του bitcoin οι οποίες μπορούν να προσφέρουν παγκοσμίως οικονομική ελευθερία στους ανθρώπους.

Επίσης σημειώνεται ότι:

"Το δίκτυο μπορεί να ωφελήσει τον ενεργειακό τομέα δημιουργώντας βέλτιστες περιπτώσεις χρήσης για την διαλείπουσα και την υπερβολική ενέργεια. Και το δίκτυο θα κλιμακωθεί περαιτέρω μόνο εάν η υιοθέτηση δικτύου το επιτρέψει."

Δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι "Η χρήση ενέργειας δεν είναι απαραίτητα κακή", οι συντάκτες της έκθεσης μας λένε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να βρίσκουν νέες τεχνολογίες που θα απαιτούν περισσότερη ενέργεια και επανεξετάζουν το αρχικό ερώτημα:

"Η κατανάλωση ενέργειας από το δίκτυο του bitcoin είναι αποδεκτή χρήση ενέργειας; Η απάντησή μας είναι οριστική: ναι."

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.