Οι περισσότεροι Αμερικάνοι θα αλλάζανε την τράπεζά τους εάν δεν προσέθετε υπηρεσίες και προϊόντα που να σχετίζονται με το bitcoin.

Έρευνα που διεξήχθη νωρίτερα αυτό το έτος από το New York Digital Investment Group (NYDIG) αλλά δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, καταδεικνύει  τον ταχύτατα αυξανόμενο ρυθμό αποδοχής του bitcoin.

Από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι πολλοί από τους νεοεισερχόμενους δεν προέρχονται μόνο από τον χώρο των θεσμικών επενδύσεων, αλλά και από τις επενδύσεις λιανικής.

Το NYDIG συνεργάστηκε με το SurveyMonkey και ρώτησε πάνω από 2.000 πολίτες των ΗΠΑ ποιες είναι οι απόψεις τους σχετικά με τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και σχετικά με την προσέγγισή τους όσον αφορά τη διάθεση χρημάτων σε bitcoin ή άλλα ψηφιακά στοιχεία.

Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά θετικά, καθώς οι εκτιμήσεις και των δύο μερών "υποδηλώνουν ότι 46 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέχουν bitcoin σήμερα. Πρόκειται για περισσότερο από το 22% των ενηλίκων άνω των 18 ετών."

Επιπλέον, στο έγγραφο με τα αποτελέσματα της έρευνας περιγράφεται μια σύνδεση μεταξύ του bitcoin και των τραπεζών. Αν και οι λειτουργίες των δύο μεταξύ τους είναι εντελώς διαφορετικές, με το ένα να προσπαθεί να είναι το ακριβώς αντίθετο από το άλλο, πολλά τραπεζικά ιδρύματα έχουν πιο θετική προσέγγιση όσον αφορά την κατά κάποιον τρόπο υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο καιρό.

Τραπεζικοί κολοσσοί των ΗΠΑ, όπως οι JPMorgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, και BNY Mellon έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για την επέκτασή τους στον χώρο αυτό.

Παρά τις διαφορές τους, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι θα εμπιστευόντουσαν την τράπεζά τους εάν αυτή τους πρόσφερε υπηρεσίες φύλαξης.

Ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 71%, δήλωσε ότι θα άλλαζε την τράπεζά του, εάν αυτή δεν προσέθετε προϊόντα και υπηρεσίες σχετικές με το bitcoin. Το 81% μάλιστα απάντησε ότι θα αγόραζε bitcoin μέσω των τραπεζών, εάν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.Η New York Digital Investment Group (NYDIG)  όπως είχαμε γράψει  ανακοίνωσε ότι σύντομα οι αμερικάνικες τράπεζες θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν, να κατέχουν και να πουλάνε bitcoin μέσω των υπαρχόντων λογαριασμών. Επιπλέον η NYDIG συμπληρώνει ότι θα παρουσιάσει νέες υπηρεσίες όπως προνόμια που θα εξαργυρώνονται σε σε bitcoin καθώς και έναν νέο τύπο τραπεζικού λογαριασμού, που θα αποδίδει μερίσματα σε bitcoin.

Επίσης η NYDIG που παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σχετικές με τα κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε  νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι διόρισε τον John Dalby ως νέο Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO). Ο Dalby προήλθε απευθείας από το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου, το Bridgewater Associates. Ο διορισμός του είναι ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες επέκτασης της NYDIG, καθώς η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια μέσω ενός γύρου χρηματοδότησης που περιλάμβανε τους Stone Ridge Holdings Group, Morgan Stanley, MassMutual και άλλα.

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NYDIG, Robert Gutmann, δήλωσε σχετικά:

"Η εργασία στο bitcoin είναι όλο και περισσότερο αυτό που αναζητούν πολλοί από τους καλύτερους και λαμπρότερους υπαλλήλους - συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της βιομηχανίας όπως ο John - και η NYDIG βρίσκεται στην μοναδική θέση να τους προσφέρει την πλατφόρμα, τους πόρους και την καλλιέργεια για να λάμψουν, συνεισφέροντας στη συλλογική αποστολή μας να φέρουμε το bitcoin με ασφάλεια στον καθένα."


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.