Η κορυφαία αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικής ευφυϊας MicroStrategy ενισχύει τα αποθέματά της σε bitcoin (BTC). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Michael Saylor ανακοίνωσε στο Twitter, όπως το συνηθίζει άλλωστε, ότι η εταιρεία του απέκτησε ακόμα 271 bitcoin για 15 εκατομμύρια δολάρια.

“Η MicroStrategy αγόρασε επιπλέον 271 bitcoin για 15 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε μέση τιμή περίπου 55.387 δολαρίων ανά bitcoin. Από τις 13/5/2021, έχουμε αποκτήσει περίπου 91.850 bitcoin για περίπου 2,241 δισεκατομμύρια δολάρια με μέση τιμή περίπου 24.403 ανά bitcoin.”

Αυτή η νέα προσθήκη στα πορτοφόλια της MicroStrategy αυξάνει το συνολικό ποσό των bitcoin που έχει στην κατοχή της στα 91.850 bitcoin. O Michael Saylor, ένθερμος υποστηρικτής των επενδύσεων σε bitcoin είχε πει χαρακτηριστικά:

"Οι αποδόσεις του χρυσού δεν φαίνονται τόσο συναρπαστικές όσο το bitcoin. Έτσι βρήκαμε τελικά το κρυπτονόμισμα επειδή, στην ουσία, στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ψηφιακό κόσμο και το bitcoin είναι ο ψηφιακός χρυσός."

 

 

Οι θεσμικοί επενδυτές συγκεντρώνουν όλο και περισσότερα bitcoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, Ki Young Ju, αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι θεσμικοί επενδυτές έδειξαν τάσεις συσσώρευσης από τον περασμένο Φεβρουάριο, με συσσωρεύσεις να πραγματοποιούνται στο εύρος των 48.000 - 60.000 δολαρίων.

"Τα ιδρύματα συσσωρεύουν BTC στο εύρος των 48-60K $ από τον Φεβρουάριο. Περίπου 154K Bitcoin έχουν περάσει από το Coinbase σε πολλά κρύα πορτοφόλια (cold wallets)."

Οι θεσμικοί επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στο BTC από την εποχή που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 20.000 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2020. Για παράδειγμα, σύμφωναμε τον πάροχο πληροφοριών blockchain BlockData, έξι εταιρείες - γίγαντες κατέχουν bitcoin αξίας άνω των 11,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μιλάμε για τις MicroStrategy, Tesla, Ruffer, Galaxy Digital, StoneRidge και Square.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος Brooker που εδρεύει στην Ταϊλάνδη αγόρασε 122 bitcoin μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 πληρώνοντας περίπου 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο χρόνος μόνο θα μας δείξει εάν θα αυξηθούν οι θεσμικοί επενδυτές και έτσι συνεχίσουν να σπρώχνουν το bitcoin προς νέα υψηλά όλων των εποχών (ATHs) που θα καταγραφούν πριν το κλείσιμο του τρέχοντος έτους, όπως αναμένουν πολλοί.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.