Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs έχει δημιουργήσει επίσημα μια ομάδα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της εταιρείας. Η Goldman Sachs εργάζεται για να διευρύνει την παρουσία της στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και για την ώρα επιλέγει παρόχους ρευστότητας ώστε να υποστηρίξει στην επέκταση της υπηρεσίας κρυπτονομισμάτων.

Η Goldman Sachs δημιούργησε επίσημα μια ομάδα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της τράπεζας που δημοσίευσε το CNBC την Παρασκευή. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η επενδυτική τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη αναγνώρισε επίσημα τη συμμετοχή της στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Το σημείωμα, με τίτλο "Formation of Cryptocurrency Trading Team", που συντάχθηκε από τον συνεργάτη της Goldman Sachs, Rajesh Venkataramani, αναφέρει:

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη σύσταση της ομάδας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων της εταιρείας, η οποία θα είναι το κεντρικό γραφείο μας για να διαχειρίζεται τους κινδύνους που συνεπάγονται τα κρυπτονομίσματα για τους πελάτες μας ... Η ομάδα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων θα είναι μέρος του τμήματος των Παγκόσμιων Νομισμάτων και των Αναδυόμενων Αγορών (Global Currencies and Emerging Markets - GCEM), και η οποία θα αναφέρεται σε εμένα, μέσω του τμήματος Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων της εταιρείας με επικεφαλής τον Mathew McDermott."

 

 

Το στέλεχος είπε ότι στο πλαίσιο της αρχικής μας κυκλοφορίας, έχουν εκτελεστεί με επιτυχία bitcoin (BTC) NDFs και μελλοντικές συναλλαγές CME BTC, διακανονισμένες με μετρητά, σημειώνοντας:

"Κοιτάζοντας μπροστά, καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε την παρουσία μας στην αγορά, αν και με μετρημένο τρόπο, επιλέγουμε προσεκτικά νέους παρόχους ρευστότητας για να μας βοηθήσουν στην επέκταση της προσφοράς μας. Επιπρόσθετα, χθες ξεκινήσαμε το ταμπλό Ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που παρέχει καθημερινά δεδομένα κρυπτονομισμάτων και νέα στους πελάτες μας ... Σας καλούμε να επισημάνετε τον πίνακα ελέγχου στους πελάτες σας."

Ο Venkataramani διευκρίνισε επίσης ότι "η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανταλλάσσει bitcoin ή οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα (συμπεριλαμβανομένου του ethereum) σε φυσική βάση".

Τα παράγωγα κρυπτονομισμάτων που διαπραγματεύεται η Goldman, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin και τα μη παραδοτέα προς τα εμπρός (NDF), διακανονίζονται σε μετρητά. Η Goldman Sachs αντισταθμίζει την αστάθεια του bitcoin μέσω διαπραγμάτευσης στο CME Group, χρησιμοποιώντας την Cumberland DRW ως εμπορικό εταίρο της.

Εκτός από την Goldman Sachs, η Morgan Stanley προσφέρει ήδη κάποιες επενδύσεις  σε επιλεγμένους πελάτες πολύ υψηλού εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Citigroup σκέφτεται να προσφέρει ορισμένες υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και αυτή. Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες μικρότερες τράπεζες θα προσφέρουν  στους πελάτες τη δυνατότητα να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν bitcoin χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.