Από την στιγμή που η τιμή του bitcoin ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2020, οι θεσμικοί επενδυτές έστρεψαν το βλέμμα τους πάνω του και σε κάποιες περιπτώσεις επικεντρώθηκαν σε αυτό. Αυτό με την σειρά του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην δυναμική που είχε αποκτηθεί με αποτέλεσμα την συνέχιση της ανοδικής πορείας του κρυπτονομίσματος.

Τον περασμένο μήνα, η τιμή του bitcoin σκαρφάλωσε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, πάνω από τα 65.000 δολάρια.

Ο πάροχος δεδομένων σχετικών με το blockchain, BlockData  κατέγραψε του έξι εταιρικούς κολοσσούς που έχουν εξελίξει την κουλτούρα του HODLing σε αποκλειστική σχεδόν επενδυτική προοπτική, κατέχοντας συνολικά περισσότερα bitcoin αξίας μεγαλύτερης των 11,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο πάροχος δεδομένων είναι σαφής:

"Αυτές οι 6 εταιρείες μόνες τους κατέχουν περισσότερα από 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin. Ο χώρος της Θεματοφυλακής Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων βρίσκεται σε άνθηση."

Οι εταιρείες αυτές είναι οι MicroStrategy, Tesla, Ruffer, Galaxy Digital, StoneRidge, και Square οι οποίες κατέχουν αντίστοιχα 91.579 BTC, 43.200 BTC, 27.000 BTC, 16.402BTC, 10.889 BTC, και 8.027 BTC.

 

 


Η Microstrategy σέρνει τον χορό

Η κορυφαία αμερικάνικη εταιρεία επιχειρηματικής ευφυϊας MicroStrategy είναι εκείνη που ηγείται στις θεσμικές επενδύσεις σε bitcoin, καθώς αυτή είναι που άνοιξε τον δρόμο που ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, ενώ πρόσφατα αγόρασε επιπλέον 205 BTC για 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor δήλωσε ότι τείνουν όλο και περισσότερο προς το bitcoin επειδή πρόκειται για μια καλύτερη μέθοδο αποθήκευσης πλούτου από εκείνη του χρυσού:

"Οι αποδόσεις του χρυσού δεν φαίνονται τόσο συναρπαστικές όσο εκείνες του bitcoin. Έτσι τελικά βρήκαμε τα κρυπτονομίσματα επειδή, στην ουσία, στον κρυπτο-κόσμο μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό κόσμο και το bitcoin είναι ο ψηφιακός χρυσός."

Το bitcoin είναι έτοιμο για ένα νέο ανοδικό σερί

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CryptoQuant Ki-Young Ju:

"Το BTC είναι έτοιμο για μια ακόμη άνοδο. Ένα σημαντικό ποσό των bitcoin έχει διαρρεύσει προς όλα τα ανταλλακτήρια, εξασθενίζοντας την πίεση πώλησης."

Κάθε φορά που το bitcoin "εγκαταλείπει" τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, σηματοδοτείται μια περίοδος διατήρησής του στα πορτοφόλια.

Ο αναλυτής της αγοράς, Michael van de Poppe, πιστεύει ότι το επίπεδο αντίστασης των 56,5 χιλiάδων δολαρίων της τιμής του το bitcoin θα πρέπει να αλλάξει και να δοκιμαστεί η περιοχή των 60.000 δολαρίων καθώς αυτό είναι που θα εγγυηθεί μια ανοδική δυναμική στην παρούσα φάση.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.