Κατά την διάρκεια συζήτησης σήμερα, 6 Μαϊου, μεταξύ του Eric J. Pan, Πρόέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ICI και του Jamie Dimon, Διευθύνοντος Συμβούλου της JPMorgan, ο τελευταίος προέτρεψε τις ρυθμιστικές αρχές να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα κρυπτονομίσματα αντί στον Νόμο Dodd-Frank  πριν η νεοσυσταθείσα αγορά τους γίνει πολύ μεγάλη για να ελεγχθεί:

"Έχουμε σοβαρές δουλειές να κάνουμε και ασχολούμαστε με την αναθεώρηση του νόμου Dodd-Frank. Εγώ θα έδινα λίγη προσοχή. Γιατί όταν είναι 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, μετά 4 τρισεκατομμύρια, μετά 5 τρισεκατομμύρια όταν αρχίσουν να το αγοράζουν οι γιαγιάδες και οι άνθρωποι θα εξαπατώνται και οι επιθέσεις ransomware  θα εκδηλώνονται σε εκατοντάδες πόλεις, τότε θα υπάρξει κύμα αντιδράσεων για αυτό που αφέθηκε να συμβεί."

 

 

 

Ο Dimon που δεν πολυσυμπαθεί το bitcoin, σημειώνει ότι η συνολική αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε είναι πλέον καιρός να σχεδιαστεί ένα "νομικό, ρυθμιστικό και φορολογικό πλαίσιο" για την νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων:

"...εν τω μεταξύ, είμαι σοκαρισμένος. Εννοώ, αν κοιτάξετε τα αυξανόμενα ζητήματα - κάποιος δεν πρέπει να λέει, τι θέλουμε να κάνουμε σχετικά με τα κρυπτονομίσματα; Λοιπόν δεν είμαι οπαδός του bitcoin, αλλά ξεχάστε αν είμαι ή δεν είμαι. Θα πρέπει να υπάρχει νομικό, κανονιστικό, φορολογικό πλαίσιο, αποφυγή ξεπλύματος μαύρου χρήματος από το κρυπτονόμισμα. Τώρα αξίζει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πότε πρόκειται να πουν, 'Θεέ μου, αυτό αξίζει την προσοχή μας;' Και φυσικά, έχετε δει πράγματα για αυτό .... Υπάρχουν τόνοι ζητημάτων ... ανταλλακτήρια, ανταλλακτήρια εκτός αγοράς. Μεσίτες δεδομένων, απόρρητο δεδομένων, εντοπισμός δεδομένων - τα μελλοντικά ζητήματα. Αυτά πρέπει να προσέχουν στην πραγματικότητα."

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.