Σύμφωνα με τον Michael Saylor, το BTC θα κυριαρχήσει κατά την διάρκεια αυτού του ...αιώνα αιώνα ως αποθήκη αξίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με το bitcoin σε συνέντευξη που παρατίθετεαι παρακάτω, για το Kitco News σήμερα (6 Μαΐου). Έδωσε μια πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη σχετικά με το μέλλον του ψηφιακού νομίσματος, λέγοντας ότι δεν αντιμετωπίζει σημαντικές απειλές για την κύρια χρήση του, ακόμη και αν αντιμετωπίσει μελλοντικές απαγορεύσεις από τις αρχές.

Σύμφωνα με τον Saylor, το bitcoin θα παγιωθεί ως το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα στον 21ο αιώνα και θα ηγηθεί της κρυπτο-κοινότητας στα χρόνια που έρχονται:

"Πιστεύω ότι το bitcoin θα γίνει το αναδυόμενο ισχυρό χρηματικό απoθετήριο αξίας τον 21ο αιώνα. Υπάρχουν 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι που χρειάζονται ισχυρά χρήματα ή ένα χρηματικό περιουσιακό στοιχείο. Εάν πρόκειται να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, αυτό το στοιχείο πρέπει να είναι ψηφιακό."

 

 

Στην συνέχεια διευκρήνισε ότι το bitcoin δεν ανταγωνίζεται νομίσματα όπως το δολάριο, αλλά ανταγωνίζεται στοιχεία, όπως είναι ο χρυσός.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην περίπτωση της Τουρκίας, σαν παράδειγμα χώρας που απαγόρευσε το bitcoin, αλλά δεν κατάφερε να το διαλύσει ως συναλλακτική πλατφόρμα. Πρόσθεσε βέβαια ότι τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν στην Τουρκία στοχεύουν στην προστασία της κλυδωνιζόμενης τούρκικης λίρας και όχι το bitcoin καθαυατό.

Μίλησε και για το ethereum. Ενώ η τιμή του πρόσφατα αυξάνεται με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, χαρακτήρισε την επένδυση σε αυτό ως επικίνδυνη και παράλληλα υπογράμμισε ότι η MicroStrategy δεν σχεδιάζει να επενδύσει σε ethereum αλλά παραμένει επικεντρωμένη στο bitcoin.

Αναφερόμενος στο ethereum, είπε χαρακτηριστικά:

"Δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλο για εταιρικά ταμεία και πραγματικά δεν είναι κατάλληλο για εμάς. Δουλειά μας είναι να αποκτήσουμε και να κατέχουμε bitcoin. Πιστεύω ότι οι εφαρμογές κρυπτονομισμάτων θα είναι κατάλληλες για επενδυτικά κεφάλαια κρυπτονομισμάτων και εξειδικευμένους κρυπτο-επενδυτές τεχνολογίας."

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.