Το δημοφιλές "ευρωπαϊκό" ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitstamp, ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, μετά από μια εντυπωσιακή άνοδο του αριθμού των πελατών του στην χώρα, κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους που διανύουμε.

Μιλάμε για ένα εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης των χρηστών του που κατοικούν στις ΗΠΑ και το οποίο έφτασε το 570%!

Επίσης ο όγκος των συναλλαγών στην ίδια περιοχή, αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 348%.

Επιπλέον, τα υπό διαχείριση στοιχεία των πελατών της που κατοικούν στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 281% ενώ καταγράφηκε και αύξηση της χρήσης της εφαρμογής του για κινητά στις ΗΠΑ κατά 325%.

Τα υπό διαχείριση στοιχεία των πελατών της που κατοικούν στις ΗΠΑ, αποτελούν το 11% των συνολικών στοιχείων που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Bitstamp θα επενδύσει περισσότερα κεφάλαια στις ΗΠΑ, ενισχύοντας το προσωπικό υποστήριξης κατά 50%, ώστε να μειωθεί και ο χρόνος αναμονής στο τηλεφωνικό κέντρο που αυτή την στιγμή είναι 22 δευτερόλεπτα.


 


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bitstamp, Julian Sawyer, είπε ότι η εταιρεία του φιλοδοξεί να καταλάβει ηγετική θέση στην βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου φαίνεται και η προτίμηση της από το κοινό έναντι των ανταγωνιστών.

"Η τριψήφια αύξηση που είδαμε στις ΗΠΑ το 2021 μας δείχνει ότι οι πελάτες μες στις ΗΠΑ προτιμούν ένα ανταλλακτήριο με τα δικά μας χαρακτηριστικά."

Ο Julian Sawyer εξηγεί την προοπτική επέκτασης στην αγορά των ΗΠΑ:

"Τα κρυπτονομίσματα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος των οικονομικών υπηρεσιών και θέλουμε να καταλάβουμε ηγετική θέση στην πιο ανταγωνιστική οικονομική αγορά στον κόσμο: τις ΗΠΑ"

Βέβαια τα πράγματα για την Bitstamp δεν θα είναι και τόσο εύκολα, καθώς έχει να ανταγωνιστεί σκληρούς αντιπάλους όπως είναι το Coinbase, το Gemini, και το Kraken.

Το Coinbase κατέχει την ηγετική θέση στον χώρο, και πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε  η διαπραγμάτευση της μετοχής του στο Nasdaq, με τα Kraken  και Gemini να ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τα βήματά του.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.