Δεν έχει περάσει καλά καλά ένας χρόνος από τότε που ο πολυεκατομμυριούχος, επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks έλεγε ότι είναι ευκολότερο να ανταλλάσσεις μπανάνες παρά bitcoin. Τώρα πλέκει το εγκώμιο του bitcoin έναντι του χρυσού λέγοντας ότι είναι εύκολο να το εμπορευτείς, να το αποθηκεύσεις και να το δημιουργήσεις.

Ο Mark Cuban  λοιπόν διένυσε πολύ δρόμο για να πάει από από την προτίμηση στις μπανάνες στην απαρίθμηση των πλεονεκτημάτων του bitcoin έναντι της παραδοσιακής οικονομίας.

Έλεγε ότι το bitcoin είχε αποτύχει να χρησιμεύσει ως σαν ηλεκτρονικό σύστημα μετρητών ανάμεσα στους συναλλασσόμενους (peer-to-peer). η έλευση όμως της πανδημίας του COVID-19 σε συνδυασμό με τις ενέργειες των κυβερνήσεων άλλαξαν το κλίμα άρδην.

Ο Cuban πλέον διαλαλεί στο twitter την προτίμησή του στο bitcoin, TO ethereum και άλλα ψηφιακά στοιχεία.

Για το ethereum, ο λέει ότι τα έξυπνα συμβόλαια που στηρίζονται στο blockchain του είναι "καλύτερα, φθηνότερα, γρηγορότερα στον έλεγχο ταυτότητας / αγορά / πώληση / παράδοση ψηφιακών αντικειμένων από ότι οι διαθέσιμες εναλλακτικές".

 

 


"Τα έξυπνα συμβόλαια ETH για το DeFi είναι καλύτερα στο να επιτρέπουν την κατάθεση / αποθήκευση / εμπορία χρηματοοικονομικών μέσων από τις τράπεζες. Στην μια περίπτωση είναι αυτοματοποιημένα, χωρίς [ανάγκη] εμπιστοσύνης, και σχεδόν άμεσα. Στην άλλη εξαρτάται από κτίρια γεμάτα άτομα που προσθέτουν κόστος και προστριβές στις ίδιες συναλλαγές."

Με την πρόσφατη αποδοχή του DOGE ως μεθόδου πληρωμής για την ομάδα του NBA, των Dallas Mavericks, ο Cuban λέει την άποψή του και για αυτό. Βλέπει τα τέτοιου είδους νομίσματα να λειτουργούν μόνο αν αποκτήσουν αρκετή χρησιμότητα και οι χρήστες τους τα χρησιμοποιούν για διάφορους σκοπούς.

Προβλέπει ακόμη και ότι το Dogecoin "μπορεί να διατηρήσει την αγοραστική του αξία καλύτερα από τα δολάρια στην τράπεζα", αρκεί να το αποδέχονται ως μέσο πληρωμής, περισσότερες εταιρείες για προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο Mark Cuban πιστεύει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται αρκετές μεγάλες τράπεζες ούτε ασφαλιστικές εταιρείες υγείας, καταστάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη πίσω από τα κρυπτονομίσματα, καθώς "δεν χρειάζονται εμπιστοσύνη και προσφέρουν έναν καλύτερος τρόπος χειρισμού πολλών συναλλαγών".

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.