Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Visa Alfred Kelly, λέει ότι ο γίγαντας των πληρωμών στρέφεται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων "με πολύ, πολύ μεγάλο τρόπο". Περιγράφει πέντε βασικούς τομείς ευκαιριών με τα κρυπτονομίσματα στους οποίους επικεντρώνεται η Visa, δηλώνοντας ότι η εταιρεία του είναι "εξαιρετικά καλά τοποθετημένη".

Κατά τη διάρκεια ακρόασης για τα κέρδη της Visa για την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου την περασμένη εβδομάδα, ο γίγαντας των πληρωμών παρουσίασε τη δέσμευσή του για το χώρο των κρυπτονομισμάτων, επισημαίνοντας τους πέντε βασικούς τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η εταιρεία.

Ο Alfred Kelly,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Visa, ξεκίνησε σημειώνοντας ότι υπάρχουν "δύο τμήματα της αγοράς" που βλέπει η εταιρεία του στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Το ένα είναι το bitcoin, το οποίο το περιέγραψε ως "πρωτίστως ένα περιουσιακό στοιχείο που κατέχουν οι άνθρωποι". "Το βλέπουμε ως ψηφιακό χρυσό ... Στη συνέχεια, υπάρχουν τα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών(CBDCs) και τα stablecoin που υποστηρίζονται άμεσα από τα υπάρχοντα νομίσματα fiat."

Στη συνέχεια είπε:

"Εστιάζουμε σε πέντε διαφορετικές ευκαιρίες που βλέπουμε σε αυτόν τον χώρο. Και θα έλεγα ότι αυτός είναι ένας χώρος στον οποίο στρεφόμαστε με έναν πολύ, πολύ μεγάλο τρόπο και νομίζω ότι είμαστε εξαιρετικά καλά τοποθετημένοι."

Η πρώτη ευκαιρία κατά τον Alfred Kelly είναι "να δώσουμε την δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν αυτά τα νομίσματα ή bitcoin". Διευκρίνισε δε ότι "εργαζόμαστε σκληρά με πορτοφόλια και ανταλλακτήρια ώστε να σιγουρευτούμε ότι διευκολύνουμε την αποδοχή της ικανότητας του κόσμου να χρησιμοποιεί κάρτες Visa για αγορά."

 

 

Η δεύτερη ευκαιρία είναι "να επιτρέψουμε την εξαργύρωση ψηφιακών νομισμάτων σε fiat", εξήγησε ο Kelly, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει "μετατροπή του ψηφιακού νομίσματος σε fiat με διαπίστευση της Visa, η οποία στη συνέχεια καθιστά αυτά τα χρήματα διαθέσιμα για αγορές από οποιονδήποτε από τους 70 εκατομμύρια συμβεβλημένους εμπόρους με την Visa, κάτι που δίνει άμεση χρησιμότητα στο ψηφιακό νόμισμα."

"Έχουμε πάνω από 35 πλατφόρμες ψηφιακών νομισμάτων και πορτοφολιών που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας. Μερικά παραδείγματα είναι τα Coinbase, Crypto.com, Blockfi, Fold, Bitpanda. Έτσι είναι σίγουρα μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία."

Η τρίτη ευκαιρία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων στον οποίο επικεντρώνεται στη Visa είναι να επιτρέψει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους συνεργάτες της fintech, να μπορούν να προσφέρουν επιλεγμένα κρυπτονομίσματα στους πελάτες τους.

Ο Kelly εξήγησε ότι η Visa "δημιούργησε API που επιτρέπουν στους πελάτες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να αγοράζουν, να διατηρούν ή ακόμη και να ανταλλάσσουν ψηφιακά νομίσματα που κατέχει η Anchorage, η οποία είναι η πρώτη ομοσπονδιακή τράπεζα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ. Έχουμε κάνει την πρώτη μας διάθεση με την First Boulevard, η οποία είναι μια ψηφιακή τράπεζα νέου τύπου, που επικεντρώνεται στην οικοδόμηση γενικού πλούτου για τη μαύρη κοινότητα."

Η τέταρτη ευκαιρία είναι η "διευθέτηση". Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος: "Αναβαθμίσαμε την υποδομή μας για να επιτρέψουμε σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να τα τακτοποιήσει όλα αυτά αυτά σε ένα ψηφιακό νόμισμα με stablecoin, ξεκινώντας από το USDC".

Ο πέμπτος και τελευταίος τομέας ευκαιριών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων "είναι απλά η συνεργασία με τις κεντρικές τράπεζες", είπε ο Kelly καταλήγοντας.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.